23948sdkhjf

Billigere, hurtigere og mere klimavenlig vedligehold via brug af profilbeton

De såkaldte in-situ støbte kantsten - støbt på stedet - højner vedligeholdelsen af vejene til en god pris. Terranor (før NCC Roadservice) har leveret produktet i mange år og er specialist på feltet.

Kantsten støbt på stedet kan spare midler på budgettet og samtidig sikre, at arbejdet bliver hurtigere færdigt. Og dermed spare klimaet for unødig belastning.

Det fortæller Michael Petersen, salgschef i Terranor.

”Vi har arbejdet med profilbeton i en årrække, før under navnet NCC Roadservice, og det er et smart system til at vedligeholde veje. Vores maskine kan støbe op til 500 meter kantsten om dagen,” forklarer han og tilføjer:

”Ved denne metode kan en kantstenstrækning stå færdig omtrent fem gange hurtigere end ved den traditionelle metode.”

 Profilbeton er smart

Terranor har en finger med i spillet i drift og vedligehold af knap 4.000 kilometer danske statsveje samt et varierende (stort) antal kommunale vejstrækninger. Dermed ved man, hvad man har med at gøre. Og man har også stor erfaring med profilbeton.

Via maskinteknologien kan profilbeton i dag anlægges som såkaldt glideformsstøbning.

Dermed kan den nye kantsten støbes ovenpå den gamle i én arbejdsgang. Således kan man undgå den tidskrævende opgravning og bortskaffelse af de gamle sten – og desuden spare penge og miljøbelastning pga. den mere effektive arbejdsgang.

”Vi oplever, at den hastighed, vi udfører arbejdet med, har stor værdi for mange af vores kunder. Det betyder meget for dem, at trafikken på de berørte veje bliver generet i så kort tid som muligt,” forklarer Michael Petersen.

 Arbejdsmiljø i højsædet

Projekterne spænder alt fra en villavej over en P-plads, en cykelsti, et helleanlæg og en statsvej igennem en landsby. Profilbeton kan med andre ord bruges meget bredt.

Terranor stræber desuden efter at skabe branchens bedste arbejdsmiljø.

”Sætning af kantsten er forbundet med tunge løft og hårdt arbejde, men det afhjælper vi naturligvis med in-situ støbte kantsten,” fastslår Michael Petersen.

OM: Terranor

Terranor er en af Danmarks ledende virksomheder indenfor drifts- og entreprenørarbejde med fokus på det statslige og kommunale vejnet.

Virksomheden har omkring 200 ansatte. Dertil kommer et stærkt netværk af underleverandører.

I forbindelse med vejdriften sørger Terranor også for afspærring i forbindelse med vejarbejde og ulykker, ligesom man arbejder med særtransport, renhold i de største byområder, ukrudtsbekæmpelse, græsslåning, fejning og in-situ støbte kantsten m.

Læs mere på www.terranor.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079