23948sdkhjf

Vejen til effektiv gulvvarme

Et godt indeklima begynder med et godt isoleret gulv. Gulvvarmepladerne fra Jackon, der egner sig både til nybyg og renovering, sikrer komforten og reducerer varmeregningen.

Våndbåren gulvvarme giver en komfortabel, sund og energieffektiv opvarmning – både i nybyggerier, men også ved efterisolering af eksisterende byggeri.

”Ønsket om bygninger med dominerende glasfacader og tendensen med store rum fx kombineret køkken og alrum i boligerne betyder, at gulvvarmeløsningen skal være effektiv og hurtigregulerende,” fortæller Martin Bendix, der er projektrådgiver hos Jackon, som er en af Europas ledende producenter af isolering og byggesystemer til byggebranchen.

Alt samlet i en plade

Jackon har optimeret deres gulvvarmeløsning i en samlet plade, som er en 2-i 1 løsning. Før skulle man bestille en plade til enten Ø16 eller Ø20 mm varmeslanger, men nu er pladen tilpasset til begge løsninger; den skal blot vendes efter slangernes tykkelse. Pladen har centerafstand 200 mm ved 16 mm slanger og 300 mm ved 20 mm slanger.

Gulvarmepladen har trykstyrke 250, hvilket gør den velegnet til opbygning af svømmende gulve, og dermed er pladen en god løsning både til nybyg og til renoveringsopgaver, hvor man kan få gulvvarme uden at bryde betongulvet op.  

”Den vandbårne gulvvarme monteres lige under gulvet og sikrer hurtig og komfortabel gulvvarme modsat løsningerne, der støbes dybt ned i betonen,” forklarer Martin Bendix og uddyber:

”Gulvvarmeløsningen med varmeplader har netop ikke samme termiske træghed som gulvvarmeslanger indstøbt i betondæk.”

Effektiv gulvvarme lige under fødderne

De isolerende gulvvarmeplader har en meget lav indbygningshøjde, så de er enkle at montere både under flise- og trægulv samt i vådrum.

Svømmende gulve med gulvvarmeplader gør sig ikke blot godt i boliger, men også i lokaler med stor variation i den interne varmebelastning som mødelokaler, undervisningsrum osv.

Om:
Jackon, der er en familieejet industrikoncern med hovedkontor i Fredrikstad, Norge, er en af Europas ledende producenter af isolering, byggesystemer samt specialprodukter og emballage i ekspanderet (EPS) og ekstruderet (XPS) polystyren og EPP (ekspanderet polypropylen) til byggebranchen og anden industri. 

www.jackon.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078