23948sdkhjf

Kapsaven der kapper ledningen

Entreprenøren VAM A/S har en seksårig rammeaftale med Aarhus Vand, hvor den batteridrevne kapsav K1 PACE fra Husqvarna er blevet en fast del af værktøjskassen, når opgaver med fx sprængte vandrør løses nat og dag.

Døgnet rundt rykker VAM ud for at afhjælpe problemer i den aarhusianske vandforsyning fx brud på vandledninger. Arbejdet med at reparere rørene er traditionelt set forbundet med en del støj og udledning af benzindunst. Men efter K1 PACE har fundet vej til værktøjskassen, er Aarhus blevet mere stille, og arbejdsmiljøet er markant forbedret.

Med K1 PACE leverer Husqvarna ikke blot en kraftfuld kapsav og et nyt forstærket batterisystem. Kapsaven styrker arbejdsmiljøet og reducerer CO2, holder vægten nede og er den første på markedet, som ikke er markant tungere end en benzindreven model.

Stor kraft  - mindre vægt

Søren Frits Jensen og Ole Sejersen fra VAM, som kører på driftsopgaver for Aarhus Vand, fortæller:

”Vi er rigtigt glade for den nye K1 PACE batterikapsav fra Husqvarna. Den er ikke så tung som en benzinkapsav, og den støjer meget mindre. Den starter hver gang, og startsnoren knækker ikke. Det er også en fordel, at der er meget lidt vedligehold i forhold til en benzinkapsav. Og så skal vi ikke tænke på at have benzin med, da batterierne bliver ladet op på bilen via en inverter, mens vi kører til og fra opgaverne.”

 Projektleder hos VAM Morten Flarup Sørensen tilføjer:

”Vi har stort set skiftet al vores håndværktøj til modeller på el. Den batteridrevne kapsav fra Husqvarna er ikke blot god for miljøet, men den sikrer medarbejderne et bedre arbejdsmiljø og er et led i den grønne omstilling, som vi arbejder strategisk med.”

Mindre vedligehold

Ved at skifte benzinmodellen ud med en kapsav på batteri, får håndværkerne ikke blot mere bevægelsesfrihed, de kan nu arbejde både ude og inde. Batterierne er desuden med til at reducere vibrationerne markant, så brugeren kan undgå arbejdsskaden hvide fingre.

Den højtydende K1 PACE har en klingediameter på 350 mm, hvilket svarer til standarden på en konventionel kapsav. Teknologien sikrer, at saven ikke har snoretræk og ikke behøver service som benzinmodellerne  - det er blot at trykke på knappen. Kapsaven er en videreudvikling af den mindre model, som blev lanceret for et par år siden med en 230 mm klinge.

”Vi forventer meget mindre vedligehold på kapsaven i forhold til en sav på benzin. Det er jo Husqvarna, og det plejer at være garant for god kvalitet,” siger Morten Flarup Sørensen med et smil.

Flere stærke produkter på vej

Husqvarna fortæller, at flere stærke produkter til PACE platformen er i pipelinen, som skal sikre vejen mod fremtidens CO2-neutrale byggeplads.

Om: Husqvarna, der er verdensledende indenfor udstyr og diamantværktøj til bygge- og anlægsbranchen samt til stenindustrien, arbejder med Sustainovate, som integrerer bæredygtighed i alle dele af virksomheden. www.husqvarnacp.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.812