23948sdkhjf

Fredericia-firma flytter blikket fra travle byggepladser til institutioner

Modulbyggeren Mobilhouse har rettet blikket mod de danske kommuner, hvor virksomheden satser på at hente en større del af væksten. Især efter årsskiftet. Det skriver virksomheden med hovedsæde ved Fredericia i en pressemeddelelse.

Virksomheden har allerede opført en håndfuld pavilloner, der skal bruges som institutioner rundt om i landet. Senest i byen Lind ved Herning, hvor der er sat en pavillon på 120 kvm op, som består af tre moduler. Pavillonen huser 25 børnehavebørn plus personalet. Institutionen, der hører til BørneOasen i Lind, er midlertidig, mens der bliver bygget en permanent institution. 

Det er især på det kommunale område, at Kim Holm Bækgaard, salgsdirektør hos Mobilhouse, satser på at hente flere bestillinger i fremtiden.

– Vi vil blive ved med at have to forretningsområder - byggepladserne og de kommunale. Det sidste års tid har vi på grund af byggeboomet haft rigtig travlt med at producere moduler til byggepladserne. Men jeg tror på, at vores største fokus i 2022 bliver kommunalt på grund af manglen på daginstitutionspladser, fortæller Kim Holm Bækgaard i pressemeddelelsen og uddyber, at selskabet har meget fokus på top 20 vækstkommunerne i Danmark. 

Mobilhouse kort

Selskabets hovedaktivitet består i produktion og salg af pavilloner og konceptboliger samt udlejning af skurvogne, pavilloner og konceptboliger.

Mobilhouse holder til i Fredericia og har over 100 ansatte.

I 2019 blev Mobilhouse købte kapitalfonden Adelis Equity Partners aktiemajoriteten i Mobilhouse fra Per Mikkelsen, der i 1990 overtog virksomheden fra sin far, Hans Mikkelsen, som etablerede virksomheden i 1961.

Hos modulbyggeren håber de, at kommunerne kan se mulighederne i mere end daginstitutioner, men at også skoler og administrationsbygninger kan opbygges med modulerne.

– Fra at kommunerne finder ud af, at de har en udfordring med pladsmangel til, at vi kan have sat en funktionsdygtig institution op, vil der typisk gå tre-fire måneder, fortæller Kim Holm Bækgaard.

Flere svanemærkede bygninger på vej

Siden år 2020 har Mobilhouse haft mulighed for at sætte svanemærket på deres bygninger - hvis kunden ønsker det.

Det betyder, at alle produkter i byggemodulerne, lige fra fugemasse til træ, skal være godkendt af Nordisk Miljømærkning Danmark. Derudover skal energiberegningen være 10 pct. lavere end den gældende standard.

– Vi har ekspertise til at hjælpe både på kort og lang sigt, så det bliver spændende at se, hvor vi kan tage det hen. Vi har allerede flere svanemærkede bygninger i pipelinen, så forventningen er, at vi kommer til at se mange flere af dem i 2022, fortæller Kim Holm Bækgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094