23948sdkhjf

Ny uddannelse forbereder håndværkere til store byggeopgaver

Store, nordjyske byggeprojekter venter forude. En gruppe håndværkere er netop gået i gang med at uddanne sig som forskallingstømrere, så de kan være med til at løfte opgaverne.
For at imødegå efterspørgslen efter kvalificerede håndværkere, der vil opstå med de kommende års store byggeprojekter, så som et supersygehus, har EUC Nord lanceret en efteruddannelse som forskallingstømrer.

- Allerede i dag er der mangel på danske betonarbejdere, så derfor har vi i samarbejde med 3F holdt et par informationsaftener og opfordret lokale beton'ere, tømrersvende og andre faglærte som ufaglærte håndværkere til at ruste sig til de nye store anlægsopgaver, siger uddannelseschef på EUC Nord, Hans Ulrik Møller, til nordjyske.dk.

Stjæler hinandens idéer
De første interesserede har taget udfordringen op. Et hold med 18 kursister har netop indled et efteruddannelsesforløb til forskallingstømrer, som giver dem kendskab til forskalling, armering og udstøbning.

- De mest erfarne får så en vanskeligere opgave med for eksempel at støbe en trappe eller en søjle med en masse detaljer, ligesom vi har leverandører med, der fortæller om det sidst nye inden for beton. Og så "stjæler" vi hinandens idéer og udveksler erfaringer. Det gælder om at udnytte summen af alles viden, siger Mogens Dahl, formand for 3F Frederikshavn, til nordjyske.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078