23948sdkhjf

Nyskabende klimatilpasningsprojekt i Middelfart

Middelfart Spildevand har investeret i et tocifret millionbeløb for at øge kapaciteten i kloaksystemet. I næste etape støtter Realdania en forundersøgelse, der sigter mod at klimatilpasse og udvikle området.
Indretning af byerne står overfor nye krav til tilpasninger til et ændret klima med mere ekstreme regnmængder. Ikke mindst i forhold til håndteringen af regnvand. Det gælder også i Middelfart, hvor Realdania nu bidrager til første fase af et klimatilpasningsprojekt.

Udover klimasikring skal det færdige projekt skabe mere liv i området, og erfaringerne skal deles med andre kommuner.

- Vores metoder skal have fokus på, hvordan de som helhed passer ind i byen og så skal de bidrage til byrummenes kvalitet og bylivet. Det er Middelfarts mål, at arbejdsformen, de konkrete løsninger og principper for løsninger skal fungere som inspiration for fremtidens arbejde med klimatilpasning - ikke bare i Middelfart, men også i landets øvrige kommuner. - Vi ønsker løsninger, som inddrager borgerne og bygger på områdets historie og skaber synergi i mellem områdets sociale, kulturelle og rekreative værdier, fortæller Middelfart Spildevands direktør Allan Bruus.

Arkitektkonkurrence ved udgangen af 2012
Realdanias bidrag skal supplere forundersøgelsen med viden om byrum og planlægning. Og skabe rammerne for, at klimatilpasningsløsningerne bliver udviklet i et samarbejde mellem planlæggere, arkitekter og Middelfart Spildevands ingeniører.

Klimatilpasningen af området omkring Kongebrovej indledes med en første fase, hvor der udarbejdes en forundersøgelse. I den prioriteres indsatsen for udvalgte områder af bydelen. Når forundersøgelsen er afsluttet ved udgangen af 2012, er det planen at gennemføre en arkitektkonkurrence for det videre arbejde.

- Vi vil meget gerne være med til at skabe nye løsninger inden for klimatilpasning og bæredygtighed, som samtidig tager hensyn til og udvikler det eksisterende byrum. For os er det helt afgørende at de nye tekniske løsninger kommer til at fremme det liv som byerne rummer, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania.

Fakta:
Projektområdet omfatter området omkring Kongebrovej, der strækker sig fra villakvartererne i Middelfarts udkant, gennem den centrale by og til den gamle by ved havnen. Dermed repræsenteres nogle væsentlige område typer, der genfindes i mange danske provinsbyer.

Projektets parter:
Forundersøgelsen gennemføres af firmaerne SLA og Orbicon. De øvrige parter i projektet er Middelfart Kommune, Middelfart Spildevand og Realdania.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125