23948sdkhjf

By- og områdefornyelsen styrkes i de mindre byer

Mange nedslidte bydele i de største byer er gennem de sidste tre årtier blevet by- og områdefornyet. Nu er turen kommet til de mindre byer.
For at gøre det mere attraktivt for kommunerne at gå i gang med at skabe attraktive områder i de mindre byer vil Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter, styrke by- og områdefornyelsen fra 2013 ved at omlægge midlerne.

I dag fordeler Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter hvert år ca. 50 mio. kr. til kommuner, der gennem områdefornyelse ønsker at forny byer og boligområder, som er nedslidte. Derudover fordeles yderligere 50 mio. kr. til bygningsfornyelse i de udpegede områder.

Hidtil har København, Frederiksberg, Odense og andre større byer lagt beslag på hovedparten af midlerne. De har typisk fået ca. 77,5 mio. kr. ud af de 100 mio. kr., mens de mindre byer højest er blevet tildelt i omegnen af 22,5 mio. kr.

Førsteprioritet til mindre byer
Men står det til Carsten Hansen, skal lovgivningen på området ændres, så de mindre byer fremover får en større andel af pengene.

Konkret ønsker ministeren at omlægge midlerne til områdefornyelse, så de mindre byer får fortrinsret til en større andel af midlerne end de nuværende 12,5 mio. kr. årligt.

Samtidig er det planen at ændre på reglerne for uddeling af de 50 mio.kr., der er afsat til bygningsfornyelse, i byer med områdefornyelse. Midlerne kan blandt andet bruges til at istandsætte og nedrive faldefærdige huse. Fremover skal ansøgninger fra mindre byer have førsteprioritet. Større byer vil fortsat kunne komme i betragtning, men kun i det omfang, at der er midler tilovers.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093