23948sdkhjf

Fire Køge-boligområder vil have et løft

Landsbyggefonden modtager snart fire ansøgninger fra boligafdelinger i Køge, som ønsker et kvarterløft. Køge kommune er også klar til at støtte med økonomisk og praktisk.
Et enigt byråd i Køge nikkede tirsdag ja til, at to af Køges største almene boligområder, Ellemarken og Karlemoseparken, kan gå videre med deres planer om at give boligområderne et løft.

De to boligområder vil søge Landsbyggefonden om støtte til en helhedsplan – en vifte af projekter, der kan gøre områderne bedre at bo i.

Dermed er der nu fire ansøgninger på vej til Landsbyggefonden fra Køge. I marts fik Hastrupparken og Søparken nemlig ligeledes opbakning fra Byrådet til at gå videre med ansøgninger til Landsbyggefonden om støtte til helhedsplaner.

- Vi har allerede gode erfaringer med fra Søparken, som har haft en helhedsplan siden 2008, siger borgmester Marie Stærke og forklarer man blandt andet derfor er parate til at støtte op om nye helhedsplaner, både økonomisk og med praktisk hjælp.

Forudsætter Landsbyggefondens godkendelse
I første omgang skal ansøgningerne fra Ellemarken, Karlemoseparken, Hastrupparken og Søparken forhåndsgodkendes i Landsbyggefonden. Det er ansøgninger om prækvalifikation, Køge Byråd nu har godkendt. Hvis oplæggene til helhedsplaner bliver godkendt af Landsbyggefonden, vil boligafdelingerne i samarbejde med Køge Kommune udarbejde selve helhedsplanen.

Godkender Landsbyggefonden den endelige helhedsplan, vil 75 % af udgifterne til projekterne blive betalt herfra. Resten finansieres af Køge Kommune og det ansvarlige boligselskab. Byrådet har besluttet at støtte helhedsplanerne med op til 1 mio. kr. pr. boligområde i perioden 2012-16.

Fakta:
• Ellemarken: Ca. 2138 beboere, fordelt på 1110 lejemål
• Karlemoseparken: Ca. 1448 beboere, fordelt på 629 lejemål
• Hastrupparken:Ca. 895 beboere, fordelt på 468 lejemål
• Søparken: Ca. 738 beboere, fordelt på 275 lejemål

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094