23948sdkhjf

Fem stærke teams konkurrerer om Kokkedals fremtid

Nu lyder startskuddet til konkurrencen om at skabe Danmarks største samlede klimatilpasningsprojekt i Kokkedal i Nordsjælland.
Danmarks største klimatilpasningsprojekt er et partnerskab mellem Fredensborg Kommune og Realdania med støtte fra Lokale- og Anlægsfonden samt de to almene boligorganisationer Boligselskabet ab Hørsholm-Kokkedal og Boligforeningen 3B.

Projektets samlede økonomi er 118 mio. kr., og projektet går ud på at forene klimasikring af Usserød Å med byudvikling i Kokkedal. Visionen er at vise, hvordan lokal håndtering af regnvand og oversvømmelser kan kombineres med at skabe rekreative værdier og nye aktive steder, hvor borgere kan mødes. Programmet bygger på et grundigt forarbejde, hvor Kokkedal belyses ud fra tre hovedindfaldsvinkler; mennesker, byliv og vandsystemer.

23 teams har søgt om at komme med i første fase af konkurrencen. Fem er nu udvalgt til at komme med bud på, hvordan opgaven kan løses.

De fem teams er:
Team 1:
Spektrum Arkitekter ApS fra Danmark, Ecosistema Urbano fra Spanien samt svenske Tyréns AB og et ekspertpanel bestående af Morten Elle, Terrtorial Studio, Streetmovement, Søren Hansen og Steffen Aarfing.

Team 2:
Thing & Wainø, Landskabsarkitekter ApS, Active City Transformation, Kant Arkitekter, Moe & Brødsgaard samt Habitas

Team 3:
Schønherr A/S, BIG og Rambøll Danmark A/S

Team 4:
Atelier Dreiseitl fra Tyskland og de danske firmaer Gehl Architects og Niras A/S

Team 5:
Orbicon A/S, SLA, Henning Larsen Architects, og CIA - Center for Idræt og Kultur v/ René Kura

Overblik over den videre proces:
Tværfaglig rådgiverkonkurrence (april - dec. 2012)
Første fase af konkurrencen løber fra d. 24. april til 14. august 2012 og anden fase fra d. 19. september til 10. december 2012, hvor det endelige resultat offentliggøres.

Realisering af vinderprojekt (medio 2013 ->)
Det forventes, at vinderprojektet vil blive viderebearbejdet og behandlet frem til sommeren 2013, hvorefter realisering kan påbegyndes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078