23948sdkhjf

ELINDCO bygger mens hverdagen fortsætter

I mere end 50 år har entreprenøren ELINDCO med succes renoveret eksisterende bygninger og bidraget til moderne og tidssvarende rammer til boliger, uddannelse, arbejde, omsorg og fritid. Virksomheden har derfor særlige fokusområder og optimerede fremgangsmåder, der sikrer at byggerierne gennemføres planmæssigt og sideløbende med, at elever, medarbejdere, brugere og beboere trygt kan fortsætte hverdagens aktiviteter, mens miljøet omkring dem forbedres.  

Sikkerheden har førsteprioritet

Når man spørger afdelingschef Mogens Muff, hvad ELINDCO ser som vigtige fokusområder i forbindelse med byggerier af faciliteter i drift, svarer han straks:

”Sikkerheden for de mennesker, der fortsat skal have en dagligdag til at fungere, kommer i første række for os som udførende. Hele logistikken omkring byggeriet skal tilrettelægges, så vi sikrer risikofri adgangsveje og fx medtænker parkerings- eller en hente-bringe situation i flowet omkring byggeriet, fortæller Mogens, som har stået i spidsen for flere projekter, der er foregået, mens bygningerne har været i drift; herunder en omfattende restaurering af Metalskolen i Jørlunde samt udvidelse af laboratorie- og forskningsfaciliteter på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby.

Dialogbaseret samarbejde minimerer gener

Udover tryghed og sikkerhed omkring byggepladsen handler byggeri i drift om at realisere bygherres projekter og minimere generne for brugerne af bygningerne. Det gør ELINDCO ved at facilitere et velfungerende samarbejde drevet af gensidig tillid og en åben dialog mellem projektets parter, så fremdriften tilrettelægges sideløbende med aktiviteter i bygningerne.

På Metalskolen arbejdede man efter en tidsplan med indlagte stop, så skolens kursus- og konferenceaktivitet blev gennemført. På DTU var der særlige tidspunkter, hvor de laboratorier, ELINDCO udvidede, skulle anvendes til test af satellitter i et 100% vibrationsfrit miljø, hvilket betød planlagte pauser i fremdriften.

I begge byggerier var den planmæssige fremdrift essentiel for at tilgodese bygherre og brugere og her er den åbne og konstruktive dialog af stor betydning – særligt hvis tidsplanen udfordres af forsinkede leverancer eller projektændringer. På Metalskolen bød renoveringen på nogle ændringer undervejs i projektet, men med en løsningsorienteret entreprenør-indsats og et velfungerende samarbejde mellem teamet af rådgivere, bygherre og ELINDCO lykkedes det at aflevere byggeriet til tiden på trods af et par benspænd.

”Både Metalskolen og byggeriet på DTU bekræfter igen-igen, at den tætte kommunikation og en løsningsorienteret tilgang mellem byggeriets parter løser uforudsete hændelser, minimerer risikoen for forsinkelser og sikrer, at byggeprojekter lykkes til tiden”, slutter Mogens Muff.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078