Fremtidens byggebranche er cirkulær
Materialeknaphed og inflation har fået priserne til at stige, og det gør det dyrt for virksomheder og institutioner at få råd til at bygge tilsvarende deres behov.
“Når en kommune har bygget den første skole og daginstitution, så har de stort set allerede brugt pengene. Og så står de altså lige pludseligt med tre daginstitutioners børn, som ikke kan blive placeret nogen steder,” siger Claus Haastrup, Head of Sales hos Adapteo.
Problemet er ikke blot økonomi. Problemet er også, at virksomheders og kommuners behov ændrer sig hurtigere, end byggebranchen kan følge med.
Adapteos løsning er at bringe byggebranchens fleksibilitet på linje med den moderne verdens omskiftelige behov. Med Adapteos moduler skal man ikke først til at grave i jorden og bygge fundamenter, og der er aldrig en trist nyhed om en bærende væg, som man ikke kan flytte på. Modulerne er allerede bygget, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan bygge – eller bygge om. Det tager 10-12 uger at sætte en skole op, men det betyder ikke, at resultatet ikke er pænt og indbydende.
“Vi har lavet nogle bygninger, hvor folk har troet, det har været permanent byggeri, fordi vi havde lavet flotte facader, græs på taget og så videre,” siger Claus Haastrup.
Læs mere om Adapteos fleksible bygninger her: https://adapteo.dk/vores-bygninger/
Adapteos midlertidige bygninger, som alle er bæredygtigt produceret og optimeret til et godt indeklima, og enkelte endda svanemærkede, er et svar på en forældet byggebranche, som ikke blot er langsom – den er også langt fra grøn.
Cirkulær økonomi
Når virksomheder tilbageleverer deres moduler til Adapteo, så bliver alle sliddele udskiftet og modulerne opgraderet til den nyeste gældende lovgivning, men over 70 % af modulerne står stadig tilbage. Med Adapteos byggerier bliver det gamle nyt igen, og det passer bedre til den omskiftelige verden, vi lever i.
“Et modul var måske en daginstitution i går, en skole i dag og et plejehjem i morgen. Det er det, der gør Adapteo meget unik. Jeg tror, vi kommer til at se meget mere af den type af fleksibelt og bæredygtigt byggeri i fremtiden,” slutter Claus Haastrup.
Se video om Adapteo’s cirkulære byggekoncept her: