Danske unge: Her er udfordringerne for fremtidens byer
Caféer, rent drikkevand og privatliv er ikke det, der bliver de største udfordringer i fremtidens byer. Tværtimod er det store emner, som vedrører os alle, der er øverst på agendaen hos de unge. I en undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af en af Nordens største ingeniørkoncerner, AFRY, svarer hver tredje unge dansker, at den sociale ulighed (33 %) bliver den største udfordring – skarpt efterfulgt af overbefolkning (32 %) og klimaforandringer (31 %).
”Svarene fortæller os, at vi skal lægge os i selen for at skabe byer med plads til alle, og hvor vi indbygger foranstaltninger til at bekæmpe klimaforandringer. FN forudsiger, at i 2050 vil 70 % af verdens befolkning bo i byerne, men samtidig vil byerne stå for 70 % af udledningen af drivhusgasser. Så vi har en stor opgave i at udvikle bygbare såvel som bæredygtige løsninger til fremtidens byer,” siger Thomas Dalsgaard Hoff, der er leder af forretningsenheden Buildings i AFRY i Danmark
Ikke først, men bedst Mens social ulighed og overbefolkning i høj grad er emner, der reguleres fra politisk hold, så kan vi dæmpe klimaforandringerne ved at genanvende komponenter og bruge bæredygtige byggematerialer - krydret med digitale løsninger, mener Thomas Dalsgaard Hoff:
”Undersøgelsen viser også, at de unge i høj grad vægter de bæredygtige byggematerialer, når de skal pege på den ideelle bolig for fremtiden. Og vi ved, at konceptet for smart buildings er kommet for at blive. På flere områder er vi med – blandt andet ved at anvende træ i stedet for stål og beton i konstruktioner, hvor det er muligt. Og vi arbejder også meget med styring inden for HVAC og el, så vi kan monitorere bygninger og brugen af dem. De digitale muligheder udvikler sig med lynets hast, og jeg tror, vi har en vigtig opgave i at sikre os, at det er de bedste løsninger – ikke nødvendigvis de først-udviklede – vi implementerer,” understreger han.
Undersøgelsen om Future Cities er gennemført i Danmark af YouGov på vegne af ingeniørkoncernen AFRY. I alt har 752 repræsentativt udvalgte respondenter deltaget i undersøgelsen, som er gennemført i perioden 23. august til 2. september 2021.