Mangor & Nagel-hold vinder milliardprojekt
Det bliver Mangor & Nagel Arkitekter med Moe og Exigo som underrådgivere, der skal færdigudvikle Postbyen, den nye københavnske bydel på DSB’s tidligere grund på Carsten Niebuhrs Gade 10. Her skal der på projektets sydlige område primært opføres boliger til en bred målgruppe og med store hensyn til social og klimamæssig bæredygtighed.
Danica Ejendomme og DSB Ejendomsudvikling er fælles bygherre på denne sidste etape af Postbyen.
Fakta: Postbyen - Carsten Niebuhrs Gade 10
Areal: 25.000 kvm (+3.500 kvm kælderareal)
Hvornår: 2024-2027 (forventet)
Bygherre: Danica Ejendomme & DSB Ejendomsudvikling
Totalrådgiver: Mangor & Nagel
Arkitekt: Mangor & Nagel
Landskabsarkitekt: Mangor & Nagel
Underrådgivere: Moe (ingeniør-og bæredygtighedsrådgiver), Exigo
– Vi er overbeviste om, at vi i fællesskab kan udvikle den sidste del af Postbyen, så den kommer til passe ind i helheden og fuldende denne nye spændende, bæredygtige bydel i København, fortæller Lars Blegvad Danielsen, Projektansvarlig, Danica Ejendomme, i en pressemeddelelse om rådgivervalget.
Projektet på Carsten Niebuhrs Gade 10 udgør cirka 25.000 etagemeter byggeri plus 3.500 kvm kælderareal. Tidligere er det meldt ud, at almene boliger ventes at udgøre omkring 7.500 kvm og studieboliger cirka 6.500 kvm.
”Byens etage” binder Postbyen sammen med byen
Projektet, der kommer til at afslutte udviklingen af hele Postbyen, får en meget synlig rolle i det københavnske bybillede. Hvor der i udviklingen af Postbyen hidtil har været et stort fokus på virksomheder, hoteller og handelsliv, bliver bydelen nu tilført flere boliger og rekreative områder med plads til alle.
I den forbindelse skal et sammenhængende udeareal og den bedst mulige udnyttelse af bygningsmassens kantzone sikre, at en ’byens etage’ bliver et gennemgående element for hele projektet, der også har til formål at forbinde Postbyen til sine omgivelser.
– Postbyen har en særlig beliggenhed med en helt unik udsigt mod vest over DSB’s banegrav. I samspil med ’byens etage’ og et åbent bylandskab vil udsynet til den togdrift, der er af stor betydning for bydelens identitet, binde området sammen og gøre den tidligere industrigrund til et spændende og indbydende sted at bo, arbejde og opholde sig i, fortæller Bente Andersen, adm. direktør hos Mangor & Nagel.