23948sdkhjf

Boligselskab vinder konkurrence om 163 boliger i Nordsjælland

Opdateret d. 20/5 2021 kl. 13:00 med rammebeløb

Hillerød Kommune og Boligselskabet Nordsjælland har netop skrevet kontrakt på grundsalget af et fire hektar stort område ved Dyremosegård i Skævinge i Nordsjælland. Her vil boligselskabet opføre 163 almene lejeboliger i et nyt grønt boligområde, og prisen for at bygge de nye boliger forventes at løbe op i 342,6 mio. kr. 

Det skriver boligselskabet i en pressemeddelelse. 

Projektet er døbt Dyremosehuse og tegnet af Sweco Architects. Det består af syv mindre klynger, der kommer til at ligge ud til det åbne landskab. Boligerne bliver bygget i forskellige materialer og vil have forskellig arkitektur og farver, der tager afsæt i de eksisterende forskelle i bebyggelsen i Skævinge. Tanken er, at det nye boligområde dermed vil falde naturligt ind i et allerede etableret område, men samtidig bringe en nytænkning af boligområder med sig. 

– Som en integreret arkitekt- og ingeniørvirksomhed viser vi med Dyremosehuse, hvad der kan udrettes, når specialviden og kreativitet går hånd i hånd. I dette projekt udfordrer vi sammen med resten af holdet vanetænkningen om dét at bo alment og skaber på den måde nye booplevelser på tværs af generationer, siger Sebastian Soelberg, arkitekt og kreativ leder for almene boliger i Sweco Architects.

Dyremodehuse er udviklet i tæt samarbejde mellem Boligselskabet Nordsjælland, Boligkontoret Danmark, Sweco Architects og Birkelink. 

Beboersammensætning former boligklyngerne

– Vi har været interesserede i området i årevis, så det er en kæmpe glæde, at det nu bliver muligt for os at være med til at bygge et boligområde, der indbyder til fællesskab mellem generationer, har et unikt arkitektonisk udtryk og en markant grøn profil, lyder det fra formand i Boligselskabet Nordsjælland, Lena Andersen, i pressemeddelelsen. 

Beboersammensætningen har været et vigtigt omdrejningspunkt i udformningen af boligklyngerne, der er tænkt som generationsfællesskaber. Hver boligklynge har et mindre fælleshus tilknyttet, som beboerne i fællesskab finder ud af om de vil bruge til fælles værksteder, en gæstebolig, beboercafé eller noget helt fjerde. 

En af boligklyngerne bliver det særlige cirkulære bofællesskabskoncept, Almanakken, som  seniorbofællesskab, hvor både fællesliv og privatliv kan dyrkes. Almanakken bliver placeret på behørig afstand af et beskyttet naturområde, der er på grunden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094