23948sdkhjf

16 0-energihuse skal demonstrere dansk kvalitet

Flere fremtrædende virksomheder inden for byggebranchen er gået sammen i et fælles projekt ved Næstved. Formålet er at demonstrere dansk kvalitet i bæredygtigt byggeri.
På en bakketop i Brøderup med udsigt til Præstø Fjord samles nogle af Danmarks fyrtårne inden for byggeri- og boligbranchen i et fælles byggeprojekt.

Projektet hedder ”Bakkehusene” og kommer til at bestå af 16 0-energihuse. Blandt andre Skanlux, HTH, Velux, Cembrit, Rockwool, Nordea, Nybolig, Nilan, Beierholm og Advodan har valgt at tage del i projektet.

Arkitektfirmaet A/Plan, som står bag konceptet, ønsker at sikre de kommende beboere energibesparende huse af højeste kvalitet fra inderst til yderst.

- Det er vores ambition at samle dansk teknologi i Bakkehusene og at udnytte al den viden, danske virksomheder ligger inde med lige nu, siger Kjeld Andersen, arkitekt og projektleder i A/Plan, og fortsætter:

- Projektet er en betydningsfuld demonstration af, at Danmark producerer bygge- og boligmaterialer af allerhøjeste kaliber. De danske mærkevarers lange tradition og knowhow giver Bakkehusene internationalt potentiale til at vise vejen frem inden for energirigtigt byggeri af bedste kvalitet.

Danske teknologier
Arkitekturen tager udgangspunkt i den klassiske, danske tradition, men ser samtidig mange år frem mht. energimæssige tiltag og lovkrav. Specifikke hensyn til nedsættelse af energiforbruget bevirker, at en familie med et gennemsnitligt energiforbrug vil få meget begrænsede udgifter til el og opvarmning, fordi store besparelser hentes fra forskellige forhold, der mindsker behovet for ekstern forsyning.

For eksempel optimeres isoleringen af husene med facadeplader i fibercement, der giver nye muligheder for at påvirke husenes varmeforbrug kraftigt. Rockwool står for isolering, og Cembrit er udvalgt til at levere facadebeklædninger:

- Vi er selvfølgelig stolte over, at A/Plan har valgt en dansk-udviklet isolerings- og facadeløsning. Ved anvendelse af lette facadeplader i fibercement er der mulighed for at fylde rigtig meget isolering i væggen, uden at huset synes klodset. På denne måde nedbringes behovet for opvarmning kraftigt, forklarer René Lohmann-Jørgensen, projektkonsulent i Cembrit.

Desuden bidrager solceller på tagene til et fælles elnet, og overskydende el sendes ud på det lokale net, der fungerer som en ”opsparing”, hvor Bakkehusene, fx om vinteren, kan tilbagehente supplerende elektricitet. I dagtimerne maksimeres naturlige lyskilder ved, at det største vinduesareal vender mod syd og vest.

Signalværdien tiltrækker
De første seks boliger kommer på markedet i første halvår 2012, og Kjeld Andersen regner med, at Bakkehusene vil tiltrække et bredt segment af beboere, der dog alle deler samme interesse for energirigtige tiltag og kvalitetsbyggeri:

- Bakkehusene har stærk signalværdi og vil tiltrække folk med ”pionerånd”, som gerne vil være med til at skabe noget nyt, men som på samme tid også vægter højt, at husene er bygget udelukkende af danske kvalitetsmaterialer, siger Kjeld Andersen.

Det første spadestik tages til sommer, og de første beboere kan flytte ind i Bakkehusene til årsskiftet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078