23948sdkhjf
Annonce

Iværksættere giver træbyggere klogere kort på hånden

Den københavnske startup, Woodsense, er klar til at tage næste skridt på vækstrejsen.

Læs også: Ny pris: Nu skal årets bæredygtige træbyggeri kåres

Med et mål om at ramme 2000 solgte enheder inden udgangen af i år, så er man nu på jagt efter en erfaren byggeteknisk rådgiver, der kan være med til at åbne døre i byggebranchen.

Det handler primært om tre ting. Træ, fugt og data. Woodsense leverer en sensorløsning, der monitorerer trækonstruktioner i hele byggeprocessen.

De løbende data trackes via en abonnementsløsning til det cloudbaserede system. Træet kan overvåges fra time til time i op til 10 år. Og så giver systemet en melding, hvis der skulle være noget galt.

Konceptet sigter således efter at skabe kvalitetssikkerhed, men også på at frigøre tid for bygherrer, der normalt må sende en medarbejder ud og manuelt foretage målingerne i bygningen.

Med den kontinuerlige overvågning og muligheden for at reagere hurtigt vil bygherrerne bruge færre ressourcer på at udbedre eventuelle skader på træet.

Om Woodsense:

Virksomheden er grundlagt af Jeppe Rasmussen, Mathias Schmidt, Thijs Van Tilburg og Lasse Regin Nielsen.

Sigter efter entreprenører, træmodulfabrikanter og bygherrer. 

Har i dag 12 medarbejdere fordelt på fuldtidsansatte, deltidsansatte, praktikanter og specialestuderende.

Fik i februar en samlet investering på 1,1 mio. kr. fra 12 investorer fra Keystones.

Modtog i marts 2021 produktverificering af deres sensor-løsning fra Teknologisk Institut.

Vil have 2000 enheder ud at arbejde i løbet i 2021.

I februar rejste Woodsense 1,1 millioner kroner fra investorer igennem Keystones og i marts fik virksomheden sin produktverificering via Teknologisk Institut. Pt. er der fire fuldtidsansatte, samt to deltidsansatte.

Læs også: Forbruget af træ i byggeriet er steget med 20 procent

- Vi er netop nu i gang med at se, om vi kan rekruttere en byggeteknisk rådgiver/sælger, der kan hjælpe os med at løfte salget, fortæller Jeppe Rasmussen, der er direktør i selskabet, som han etablerede i 2019 sammen med tre medstiftere. På nuværende tidspunkt er de første 180 enheder ude at arbejde.

- Vi sigter efter at komme i kontakt med entreprenører, træmodulfabrikanter og bygherrer. Det er dem, der har bekymringen, og det er dem, der kan se gevinsten i at forbedre deres kvalitetssikring, siger Jeppe Rasmussen.

Vision om bæredygtighed

Woodsense er en startup med ambitioner om at være med til at bevæge verden i en mere bæredygtig retning. På sigt håber de, at deres sensorløsning vil være med til at fremme anvendelsen af træ i byggebranchen.

For hver kubikmeter træ, der anvendes i stedet for tilsvarende mængde beton eller stål, spares atmosfæren for to tons CO2. Det giver derfor også matematisk god mening at fremme træ i byggeriet. 

- Det er vigtigt for mig, at vores løsning giver bæredygtigt mening. Men den skal også give mening finansielt. Der skal være et reelt incitament i branchen til at benytte sig af de her løsninger, før vi for alvor kan påvirke den bæredygtige omstilling. Vores sensor er med til at fange skader, inden de opstår. Derfor bruges der færre ressourcer på at udbedre skaderne, forklarer Jeppe Rasmussen og uddyber;

- Men vi tænker også meget i, hvordan vi kan understøtte byggebranchen og effektivisere arbejdsprocesserne til fordel for fagfolk. Med vores sensorløsning kan man monitorere off-site og udtrække rapporter til dokumentation i forbindelse med kvalitetskontrol og forsikringssager.

Kommenter artiklen
Annonce
Annonce
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.094