23948sdkhjf

44.000 m² boliger på vej ved Vedbæk

Freja A/S har solgt et cirka 22 hektar stort areal tæt på Vedbæk by. Køber er Kongeegen A/S, der forventer at bygge op mod 44.000 etagemeter boliger.
Det cirka 22 hektar store areal, placeret tæt på Vedbæk by og i gåafstand til Kystbanen, var indtil 2006 hovedkvarter for Forsvaret, men med handlen er vejen nu banet for udvikling af et nyt boligkvarter.

Salget indebærer, at området vil blive udviklet i to etaper. Den første etape rummer cirka 150 boliger med unik beliggenhed og helt særlige arkitektoniske kvaliteter.

Karen Mosbech, direktør i Freja, ser frem til det kommende samarbejde med Kongeegen:

- Aftalen med Kongeegen A/S tager udgangspunkt i det projekt, Freja har arbejdet med over de sidste halvandet år. Det er en aftale, som betyder, at området bliver udviklet i en høj arkitektonisk standard og med respekt for de enestående landskabelige kvaliteter i området. De fremtidige beboere vil komme til at bo i et område med plads til alle aldersgrupper, med mulighed for både naturoplevelser, eksklusive boligkvaliteter og fællesskab - og med bylivet inden for rækkevidde.

Tegnet af Svendborg Architects og Liw Planning
I foråret 2011 gennemførte Freja en arkitektkonkurrence med deltagelse af fire teams. Det vindende team, bestående af Svendborg Architects og LIW Planning, har i samarbejde med Freja og Rudersdal Kommune udviklet det projekt, som danner grundlag for første etape af det fremtidige boligområde på Henriksholm.

- Jeg ser frem til samarbejdet med både Freja og Rudersdal Kommune og de tilknyttede rådgivere. Det projekt, som er udviklet, tager udgangspunkt i områdets landskabelige kvaliteter, som sammen med en optimal beliggenhed nord for København er områdets vigtigste aktiv, udtaler Ib Henrik Rønje, direktør i Kongeegen.

Første milepæl i det videre samarbejde mellem Kongeegen, Freja og Rudersdal Kommune bliver at udarbejde et lokalplanforslag, som kan sendes i høring med forventet vedtagelse omkring årsskiftet. Herefter vil byggemodning og byggeri kunne gå i gang.

I løbet af 2013 vil der blive lavet en plan for udviklingen af anden etape, som forventes at ville rumme op til 120 boliger alt efter andelen af erhverv.

Baggrund
Allerede i december 2008 var Rudersdal Kommune klar med en masterplan for området udarbejdet af arkitektfirmaet Juul og Frost på baggrund af en borgerhøring. Her kom kommunens borgere med indspark til planen for området.

I forlængelse af masterplanen har Rudersdal Kommune og Freja med Niras som rådgiver udarbejdet en rammelokalplan og et landskabskatalog, som fastlægger de helt overordnede rammer for den videre planlægning af det 22 hektar store byudviklingsområde. Rammelokalplanen blev vedtaget i oktober 2011.

Det er planen, at en byggeretgivende lokalplan for første etape sendes i høring henover sommeren 2012 med endelig vedtagelse i november 2012.

Det er forventningen, at en lokalplan for anden etape vil blive sat i gang i løbet af 2013 i samarbejde mellem Freja og Kongeegen.

Yderligere info på www.henriksholm.freja.biz
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109