23948sdkhjf

Stridspunkter i VVS-forhandlinger

Efter sammenbruddet i forhandlingerne om en ny overenskomst på vvs-området ser området ud til at blive omfattet af forligsmandens samlede mæglingsforslag.
Forhandlingerne om en ny overenskomst mellem Tekniq på den ene side og Blik og Rør samt Dansk Metal på den anden brød fredag eftermiddag endegyldigt sammen.

Sammenbruddet kom efter et fire timer langt møde i Forligsinstitutionen, hvor det stod klart at parterne stod for langt fra hinanden.

– Vi har et ønske om at modernisere akkordreglerne på vvs-området, så de bliver mere tidssvarende. I forhold til akkordregler inden for de øvrige byggefag er vvs-områdets regler de mest ufleksible. Det koster arbejdspladser i branchen. Vi ønsker bedre muligheder for at indgå lokale aftaler, når det passer de lokale parter bedst. Denne fleksibilitet er nødvendig for at man kan styrke det lokale samarbejde og udvikle branchens konkurrenceevne i forhold til såvel andre brancher som udenlandske virksomheder. Det er ærgerligt at modparten ikke har villet medvirke hertil, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq.

Beskyldninger om risiko for social dumping
På den anden side af forhandlingsbordet lyder det fra Blik- og Rørarbejderforbundet, at Tekniqs forslag vil få vidtrækkende konsekvenser.

- Arbejdsgivernes krav om afskaffelse af overenskomstens værnebestemmelser vil ikke alene medføre et betydeligt løntab for vores medlemmer, det vil også åbne døren til social dumping på vid gab. Vi har deltaget konstruktivt i forhandlingerne, og kommet med flere løsningsforslag til, hvordan vi kan sikre danske arbejdspladser. De er alle blevet afvist af arbejdsgiverne, og derfor var det formålsløst at forhandle videre, siger Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand Max Meyer.

Det forventes nu, at vvs-området bliver omfattet af forligsmandens samlede mæglingsforslag.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093