Arkitekt fundet til 4.500 kvm boligprojekt på bevaringsværdig skole i Roskilde
KHR Architecture er valgt som arkitekt til transformationen af den bevaringsværdige Gråbrødre Skole i Roskilde til 4.500 kvm lejeboliger, Gråbrødre Hus, med cirka 50 lejeboliger på 60-110 kvm omgivet af et grønt gårdmiljø. Det skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.
Gråbrødre Skoles fine gamle bygning fra 1930 har de seneste mange år tjent som aftenskole for Roskildes borgere. Tidligere på året blev bygningen solgt for 60 mio. kr. til ejendomsudviklingsfirmaet Core Bolig X, der på baggrund af et konkurrenceforslag har valgt KHR Architecture som arkitekt på projektet.
– Jeg er selv fra Roskilde og det her er virkelig et projekt, der ligger mit hjerte nært, og som jeg glæder mig umådeligt til at føre ud i livet, siger direktør i Core X, John Bødker, i pressemeddelelsen.
Omdannelse af Roskilde bymidte
Udviklingen af Gråbrødre Skole til Gråbrødre Hus er en del af den overordnede vision for Roskilde bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud. Gråbrødre Skole ligger blot 400 meter fra Roskilde Domkirke og meget tæt på Roskilde station.
DGNB Guld og dialog med fremtidige lejere
KHR’s projektforslag har stort fokus på både den sociale og miljømæssige bæredygtighed i byggeriet.
– I samarbejde med Core X er det vores ambition, at dele af færdige Gråbrødre Hus bliver DGNB Guld certificeret og delvist Platin. Det betyder blandt andet, at vi har et grundlæggende fokus på at balancere miljømæssige, økonomiske og sociale hensyn i hele designprocessen, siger Janina Zerbe, arkitekt og kreativ partner i KHR Architecture, i pressemeddelelsen.
Med hjælp fra firmaets interne forskningsenhed opstiller arkitektfirmaet en slags prøvebolig, hvor bæredygtighedsansvarlig Cameline Bolbroe kan observere og gå i dialog med mulige lejere og dermed sikre den bedste og indretning af de nye lejligheder.
– På den måde vil folk blive boende længere, hvilket både er ressourcebesparende og gør det lettere at opbygge et godt socialt fællesskab i bebyggelsen, forklarer Janina Zerbe.