23948sdkhjf

Kendskabet til Gamle Mursten skal udbredes

En nominering til klimaprisen, en teknologi, i 4. generation, The Rebrick Project og en ny fabrik i København er det foreløbige resultat af 9 års arbejde med gamle mursten.
Når TUN Byg 2012 kårer vinderen af Byggeriets Klimapris 2012 bliver det enten Gamle Mursten eller Icopal, der modtager prisen for

- dokumenteret markant nedsættelse af CO2-udslip ved anvendelse eller fremstilling af produktet.

Og det er her Gamle Mursten i den grad gør sig fortjent til nomineringen.

- Vi arbejder med en teknologi som reducerer en masse CO2. I stedet for at bruge nye sten, der skal brændes, så anvender vi gamle sten. Anvendelsen af 2.000 rensede mursten er lig med et ton sparet CO2, fortæller direktør Claus Juul Nielsen, der har nylige uvildige beregninger fra Niras at basere sit udsagn på.

Teknologi i 4. generation
Da Claus Juul Nielsen for 9 år siden startede virksomheden Gamle Mursten var det på basis af en teknologi udviklet af en anden opfinder, der dog ikke kunne finde forretningsmæssigt fodfæste for teknologien. Det kunne Claus Juul Nielsen derimod.

- Det var jo allerede dengang et godt koncept, men det betyder jo ikke, at man ikke kan og skal videreudvikle på det. I dag udvikler vi på 4. generation af teknolgien, fortæller Claus Juul Nielsen, der kan afsløre, at man står over for nye spændende udfordringer.

- Vi er ved at opføre en fabrik i København i forbindelse med et EU-demonstrationsprojekt, der har til formål at udbrede kendskabet til teknologien i Europa, oplyser han.

Vigtigt at blive nomineret
Når Claus Juul Nielsen i dag arbejder på at gøre Gamle Mursten og teknologien bag bare lidt mere kendt, så er en nominering til Byggeriets Klimapris 2012 kærkommen håndsrækning.

- Det er en vigtig brik for os at blive nomineret. Det betyder nemlig en hel del at få gjort opmærksom på os selv over for de spillere, der er på banen i forbindelse med TUN Byg, siger han og på spørgsmålet om, hvorfor han tror, at lige netop Gamle Mursten er faldet i nåde hos juryen, siger han:

- Det drejer sig om denne her nye ressourceudnyttelsestankegang. Man fokuserer i dag ikke kun på at bygge en bygning, der er energirigtig i brug. Man ser pålivscyklus-tankegangen i byggeriet sammen med energiforbruget. Det er det nye sorte.

Om Byggeriets Klimapris 2012
Byggeriets Klimapris 2012 gives for dokumenteret markant nedsættelse af CO2-udslip ved anvendelse eller fremstilling af produktet/løsningen, eller til en udstillervirksomhed, der yder en dokumenteret klimaindsats eller har iværksat en decideret klimastrategi.

De nominerede er Gamle Mursten og Icopal.

Gamle Mursten for håndrensede og maskinrensede mursten
Gamle Mursten genbruger byggeaffald i form af mursten. Hver gang der anvendes 2.000 gamle mursten i stedet for nye mursten, spares miljøet for 1 ton CO2. Til et almindeligt enfamiliehus anvendes ca. 15.000 mursten. Det giver en CO2-besparelse på 7,5 ton. Samtidig er selve rengøringsprocessen skånsom mod miljøet, idet rensningen udelukkende foregår ved vibration, og der anvendes hverken vand eller kemikalier.

Icopal for ECO Activ – en samlet løsning på bæredygtige tagprodukter
Løsningen dækker over fire produkter, der har positiv indvirkning på miljøet og viser, at Icopal satser på at udvikle bæredygtige produkter. De fire produkter er: Luftrensende tagpap, et varmeproducerende energitag, en tagløsning med integrerede solceller, der producerer strøm, og et grønt tag, der binder forureningspartikler fra det omgivende miljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094