23948sdkhjf

De bygger rammerne til Københavns skraldemænd og affaldsindsamling

Opdateret kl 13:08 med illustrationer af projektet.

Et totalentreprisehold bestående af C.C. Brun Entreprise, Oluf Jørgensen A/S Rådgivende Ingeniører og We Architecture har indgået aftale med Amager Ressourcecenter (ARC) om opførelsen af et nyt og grønt byggeri til affaldsindsamlingen i Københavns Kommune, som skal omlægges til eldrevne renovationsbiler. 

Det oplyser vinderholdet i en fælles pressemeddelelse. 

De nye faciliteter skal opføres på Parkstien 12 i Valby og kommer til at huse kontor- og mandskabsfaciliteter, vaskehal og værkstedsbygning samt et større udeareal til parkering og opladning af renovationsbilerne. 

Anlægget skal indgå som den ene halvdel af en fremtidig samling af faciliteter for affaldsindsamling i Københavns Kommune. 

Fakta: ARC's faciliteter til affaldsindsamling 

Opgaven med det store erhvervs- og administrationsbyggeri indebærer: 

  • Administration og driftskontor
  • Kantine med anretterkøkken
  • Fitness- og behandlerlokaler
  • Værksted og vaskehal
  • Parkeringsfaciliteter til 65 eldrevne skraldebiler og tre transformerstationer for opladning
  • To omklædnings- og baderum for 230 personer – et sæt til rent og et sæt til beskidt miljø.

– Med byggeprojektet skaber vi rammen for et godt arbejdsmiljø for skraldemændene i København, som kan se frem til tidssvarende faciliteter. Samtidig skaber vi med ladeinfrastrukturen grundlaget for en bæredygtig fremtid, hvor skraldebilerne i København skal køre på el, siger Jacob H. Simonsen, direktør for ARC, i pressemeddelelsen.

Bæredygtghed for materiel og mennesker  

Teamet har haft fokus på at tilbyde ARC et hus, der arbejder med bæredygtige tiltag på flere planer, og som derved understøtter ARC’s fokus på en grøn omstilling. 

– Vi kommer til at opføre et ambitiøst byggeri, hvor alt fra byggematerialer til den senere drift tilrettelægges så miljø- og ressourcemæssigt optimalt som muligt, fortæller direktør for C.C. Brun, Jens Christian Molter, i pressemeddelelse. 

- Samtidig har vi også haft fokus på den sociale bæredygtighed ved at opføre et lyst, afstressende og grønt byggeri, der udføres med certificerede materialer, så indeklimaet og arbejdsmiljøet bidrager til at forøge medarbejdertrivselen for ARC’s ansatte, fortsætter han.

Bygningerne forventes at stå færdige i 2023. 

De grønne ambitioner præger arkitekturen 

I byggeriet kan de grønne ambitioner også aflæses direkte i arkitekturen, fortæller partner i We Architecture, Marc Jay: 

– Vi har arbejdet med en strategi, hvor cirkulær økonomi og andre miljøvenlige tiltag er synlige og kan aflæses 1:1. Det har vi blandt andet gjort ved at indarbejde beton med 30 pct. genanvendt materiale, gambioner med recirkuleret affald, der fungerer som insekthotel og træfacader, som udføres i genanvendt træ, siger han og fortsætter: 

– Derudover har vi integreret grønne tage, intensive plantekummer og tre terrasser, der bidrager med optagelse af regnvand og samtidig skaber beskyttede og afstressende opholdsarealer for de ansatte. 

Byggeriet er nu i gang med at blive screenet til en DGNB-guld certificering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094