23948sdkhjf

Bæredygtig frontløber: Omsæt ord til handling

- Bæredygtighed må aldrig gøres op i point, priser og gode intentioner, for det handler i bund og grund om aldrig at hvile på laurbærrene og om hele tiden at flytte virksomhedens påvirkning i en retning, der belaster kloden og dens indbyggere mindst muligt. Hvilket i vores tilfælde blandt andet betyder et konstant fokus på innovation og optimering af metoderne til bæredygtig og cirkulær produktion, siger Mogens Nielsen, adm. direktør i Saint-Gobain Denmark A/S.

Han lægger dog ikke skjul på, at det er en stor ære – også for Saint-Gobain Danmark - at Saint-Gobain-koncernen placerer sig på en 20. plads på det, man kan kalde Wall Street Journals globale bæredygtighedsbarometer

Mogens Nielsen forklarer, at det konkret betyder, at Saint-Gobain Isover i Danmark producerer isoleringsløsninger med træ og glasuld, der består af op til 75 pct. genanvendt glas. Heraf er en del rest- og affaldsglas fra Saint-Gobains egen fabrik, Glassolutions, og affaldsglas fra nedrivnings- og renoveringsprojekter. Saint-Gobain Gyproc fremstiller gipsplader med en høj andel af genbrugsmaterialer og har siden 1970’erne været en del af Kalundborg Symbiosen, verdens første industrisymbiose, hvor en række virksomheder udnytter hinandens spildenergi og reducerer affaldsmængden i fællesskab.

Saint-Gobain Denmark er desuden en af de virksomheder i byggebranchen med flest EPD’er og mest data til rådighed i forhold til at udarbejde et synligt miljø- og CO2-regnskab for hver enkelt bygningsdel.

- Miljømæssige varedeklarationer – de såkaldte EPD’er – er et vigtigt redskab, når det gælder bæredygtig ledelse, fordi det giver bygherre eller entreprenør mulighed for at få et overblik over et produkts miljømæssige egenskaber og for at udarbejde et nøjagtigt miljøregnskab for den færdige bygning, forklarer Mogens Nielsen.

Han understreger, at Saint-Gobain også har fokus på de menneskelige og sociale aspekter ved bæredygtighed, hvorfor alle Saint-Gobains danske fabrikker bl.a. har konstant fokus på medarbejdernes sikkerhed og kan glæde sig over et meget lavt antal arbejdsulykker med fravær.

Handling frem for gode intentioner er i det hele taget en mærkesag for Saint-Gobain-koncernen, der har et overordnet mål om at reducere CO2-udledningen med 20 procent inden år 2025 og en forpligtelse til at opnå nul-udledning senest i 2050. Saint-Gobain er desuden aktivt medlem af Green Building Council i 40 lande i verden, herunder Danmark.

 OM LISTEN

Wall Street Journals analytikere har i forbindelse med listens udarbejdelse vurderet mere end 5.500 børsnoterede virksomheders præstationer, når det gælder transparent og bæredygtig ledelse og deraf følgende succes med at skabe værdi for virksomhedernes aktionærer på den lange bane. På llistens  første, anden og tredjepladser figurerer Sony, Philips og Cisco – og på en 65. og 68. plads finder man Facebook og Apple.

OM SAINT-GOBAIN

Saint-Gobain koncernen har 170.000 medarbejdere, tilstedeværelse i 69 lande verden over og er en af verdens førende leverandører af materialer til byggeriet

I Danmark beskæftiger Saint-Gobain ca. 1.700 medarbejdere fordelt på omkring 80 lokationer, herunder kontorer, distribution og 10 fabrikker.  Blandt Saint-Gobains danske virksomheder er aereNmore, Isover, Gyproc, Weber, Ecophon, Glassolutions,  Vetrotech, Leca og Brdr. Dahl.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089