Lavt CO2-aftryk med Adapteos bæredygtige bygninger
Adapteo har en omfattende flåde af fleksible bygninger, der indgår i en cirkulær forretningsmodel med fokus på at begrænse miljøaftrykket i hele værdikæden. Løsningerne anvendes over hele landet, og efterspørgslen er stor på grund af de mange muligheder for tilpasning og deres bæredygtige profil.
- Bygningerne er præfabrikerede og mobile, hvorved mængden af restprodukter begrænses i løbet af bygningens levetid. For at begrænse miljøpåvirkningen vælger vi materialer og delsystemer ud fra deres genanvendelighed. Vores bygninger indgår i et kredsløb, hvilket betyder at de genbruges og dermed får nyt liv et andet sted, når en kunde ikke længere har brug for dem, siger Henrik Rydiander, der er administrerende direktør i Adapteo, og fortsætter:
- Vores bygningskoncept muliggør en bæredygtig og systematisk tilgang til forbrug af ressourcer og forebyggelse af affald. Alt træ i vores bygninger kommer fra bæredygtige trækilder. En bygning lavet af træ har betydeligt lavere klimapåvirkning og CO2-udledning end en betonbygning, 34-40% ifølge undersøgelser, hvilket gør træ mere bæredygtigt end næsten ethvert andet byggemateriale.
Derudover er Adapteos bygninger indrettet med klimasmarte installationer – med god isolering, lufttætte vinduer og døre, lavenergikilder såsom varmepumper eller fjernvarme og sensorstyret belysning, der automatisk slukker for lyset, hvis der ikke er nogen i rummet. Derudover anvender de udelukkende energibesparende ventilationssystemer af høj kvalitet.
- Vi holder af miljøet og gør, hvad vi kan for at beskytte det, og bæredygtighed er hjørnestenen i vores fleksible bygninger. Vores bygninger designes til brugernes behov og er bygget med omtanke for både mennesker og planet, slutter Henrik Rydiander.