23948sdkhjf

ELINDCO vil bygge endnu mere bæredygtigt

Siden ELINDCO i 2017 afleverede Danmarks første DGNB-certificerede skolebyggeri er entreprenørens erfaringer og kompetencer indenfor bæredygtigt byggeri vokset støt i takt med, at en stadig større del af virksomhedens igangværende byggerier opføres som svanemærkede byggerier eller byggeri, der skal DGNB-certificeres.

I øjeblikket bygger ELINDCO sin anden svanemærkede daginstitution Grønnegården for Gladsaxe Kommune, ligesom en række projekter, der udføres for Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde og Lejre Kommuner, skal DGNB-certificeres. Fælles for processerne omkring både det svanemærkede byggeri og DGNB-certificeringen er, at de er med til at gøre bæredygtigheden konkret og målbar, når der evalueres på en række kriterier i relation til både byggeproces og den færdige bygning.

Bæredygtige tiltag skaber ekstra værdi for bygherrer

De praktiske erfaringer som ELINDCO har med at bygge klimavenligt understøttes af, at flere projekt- og byggeledere er uddannede som DGNB-konsulenter, og at virksomheden er certificeret indenfor svanemærket byggeri.

Medarbejdernes store kendskab til det bæredygtige byggeri er en klar fordel for bygherren. Særligt i forbindelse med projekter, der udbydes i totalentreprise eller integreret byggeri, bidrager byggeledelsen allerede i projekteringsfasen til processerne, optimerer metoderne og faciliterer arbejdet med bæredygtighed blandt bygherrer, rådgivere og øvrige interessenter i samarbejdsorganisationen – alt sammen elementer, der er blevet styrket med medarbejdernes uddannelse og ELINDCOs svane-certificering.

Det tidlige bidrag er særlig værdiskabende for de byggeprojekter, der udbydes som totalentrepriser eller som integreret byggeri, men også for hovedentrepriser er det en klar fordel at kunne tale et fælles ”bæredygtighedssprog” og bidrage til den overordnede bæredygtighedsledelse. I sidste ende resulterer det i, at bygherren får bygninger med lavere driftsomkostninger, robuste og langtidsholdbare materialer med lav og bedre indeklima – parametre som i sidste ende forøger byggeriets værdi.

Det er derfor en klar strategi fra ELINDCOs side fortsat at opgradere kompetencerne indenfor det bæredygtige byggeri, så vi også i fremtiden kan hjælpe bygherrer og rådgivere med at vælge de klimavenlige løsninger i byggeriet til.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078