23948sdkhjf

Plan skal skabe nyt liv i Roskilde

Efter en ny lokalplan for Sortebrødre Plads i Roskilde skal der blandt andet findes bygherre til et p-hus.
De store linjer for et nyt byggeri på Sortebrødre Plads, som skal skabe mere liv og aktivitet i bymidten, ligger nu fast.

Nye bygninger og en ny opholdsplads, der kan være med til at forskønne området og give rum til butikker, cafeer, kulturtilbud, arbejdspladser og boliger. Bilerne skal samles i et parkeringshus.

De næste skridt
Som næste skridt skal de kommunale arealer sættes til salg, og der skal findes en bygherre til p-huset. Inden da vil forvaltningen tage kontakt til dem, der kommer til at bo nærmest det nye parkeringshus, for at drøfte, hvordan adgangsforholdene kan løses på en god måde for alle parter.

Når der er lavet forslag til et præcist byggeprojekt for nybyggeriet og p-huset, vil kommunen lave en lokalplan, som igen vil blive sendt i høring. Så der kommer til at gå en tid endnu, før første spadestik kan tages.

Holder fast i fire etagers Kvickly
I efteråret var et forslag til udviklingsprogram for Sortebrødre Plads i høring. Flere naboer benyttede lejligheden til at komme med forslag til ændringer. Det har ført til, at Teknik- og Miljøudvalget har justeret enkelte punkter. Blandt andet for at sikre, at bebyggelse i den vestligste del tilpasses klosteret og biblioteket. Men ikke alle forslagene er kommet med i det endelige program.

Torben Jørgensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget, fortæller, at udvalget har ønsket at holde fast i, at området skal rumme en blanding af mange funktioner for at få den aktivitet og afveksling, der kendetegner den gode by.

- Vi vil også gerne holde fast i, at byggeriet bag Kvickly kan være op til fire etager, så der bliver tilstrækkeligt mange kvadratmeter til, at der reelt kan komme nye aktiviteter og mere liv i bymidten, siger TMU formanden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094