23948sdkhjf

Aalborg Lufthavn stikker spaden i jorden

Aalborgs borgmester tog torsdag det første spadestik til en 7.100 kvadratmeter stor udvidelse af byens lufthavn. Hovedentreprenør er MT Højgaard.
Den 12. januar gik det officielle startskud til udvidelsen af Aalborg Lufthavn med taler og et enkelt spadestik ved borgmester Henning G. Jensen.

MT Højgaard udvider lufthavnen med 7.100 kvadratmeter til i alt 20.000 kvadratmeter, og udvidelsen skal stå færdig til efteråret.

Arbejde til 50 mand det næste år
Når tilbygningen er færdig, går håndværkerne i gang med at ombygge godt 7.000 kvadratmeter inde i den eksisterende terminalbygning frem til maj 2013. Samtidig udvides lufthavnen med yderligere fem gates til 11, mens standpladserne til fly øges fra seks til ni.

- Ved at gøre tilbygningerne færdige til brug, inden vi begynder ombygningen af det eksisterende, sikrer vi, at flypassagererne generes så lidt som muligt, mens byggeriet står på, siger afdelingschef Poul Erik Nielsen fra MT Højgaard.

Der vil ifølge afdelingschefen være arbejde til omkring 50 medarbejdere på byggepladsen det næste års tid.

Udvides i samme design
Formanden for Aalborg Lufthavns bestyrelse, borgmester Henning G. Jensen, sagde i sin tale, at det er lufthavnens succes og et stigende antal passagerer, som er baggrunden for investeringen. Forrige år steg passagermængden med næsten 20 procent til over 1,3 mio. passagerer.

Byggeriet og ombygningerne bliver udført i det samme design, som arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen for ti år siden tegnede til lufthavnsbyggeriet med de vingelignende og buede limtræskonstruktioner, som bærer bygningens tag.

Ud over MT Højgaard deltager Arkitektfirmaet Nord i Aalborg i byggeriet som bygherrerådgiver, mens Niras Aalborg er det rådgivende ingeniørfirma. MT Højgaard samarbejder med ingeniørfirmaet Lindgaard, Aalborg og GPP Arkitekter, Aarhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109