Arkitektteams glæder sig til udfordringen
Torsdag blev det afsløret, hvem der skal deltage i konkurrencen om Danmarks nye naturhistoriske museum. Læs deres reaktioner her.
Seks teams er nu blevet udvalgt til konkurrencen, og de glæder sig til at tage fat på den store udfordring, det er at placere et nyt museum midt i Københavns botaniske have.
Læs også: Stærkt felt konkurrerer om nyt naturhistorisk museum
- At tegne det nye Statens Naturhistoriske Museum er ikke kun en dybt interessant og udfordrende opgave, det er også en opgave, der forpligter. Københavns grønne oase skal bevares med alle sine kvaliteter. Det nye skal lægge sig ind og danne en stærkere helhed mellem have og museum, således at haven står som et rigere sted, når museet står færdigt. Teamet, vi har sammensat, har dette som sit fælles mål – at give København og Danmark et smukt museum, hvor den eksisterende have og dens historie stadig spiller hovedrollen.
Lene Tranberg fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter og arkitekt Claus Harboesgaard Pryds
- Vi har igennem mere end 20 år specialiseret os i mødet mellem bygning og landskab, mellem formgivning og natur. Med det team, vi har fået sammensat, bestående af Arup, Esbensen Rådgivende Ingeniører, LORD Culture og OVI Office for Visual Interaction, føler vi os som en god kandidat til at komme op med optimale og overraskende løsninger på denne spændende opgave. Vi glæder os.
Snøhetta, Oslo
- Vi vil sigte mod at afdække yderligere kvaliteter, som allerede findes i den eksisterende placering af museet. Vi ser derfor også mere opgaven med Danmarks nye naturhistoriske museum som en reorkestrering af, hvad der allerede findes i stedet for alene at importere nye kvaliteter.
Alexander Schwartz, David Chipperfield Architects
- Vi er begejstrede for muligheden for at deltage i en konkurrence med så spændende en opgave, med så dygtige deltagere og sammen med et internationalt team, der alle nærer den dybeste respekt og nysgerrighed over for mulighederne for at bibringe denne unikke placering i København nye arkitektoniske kvaliteter.
Steven Holl, Steven Holl Architects
- Det gamle Zoologisk Museum står som et af hightlightsne fra min barndom. For engang skyld et museum, som var fuld af helt fantastiske oplevelser, kunstige landskaber, enorme skeletter og udstoppede dyr – i det hele taget smæk for skillingen og en sjælden fusion af lærdom og underholdning, viden og eventyr. Det kommende naturhistorisk museum vil ikke alene skulle samle Zoologisk, Geologisk og Botanisk Museum i en ny integreret institution, men også skulle indpasses som en naturlig del af Botanisk Have som en ny og anderledes hybrid mellem bygning og landskab med udstillinger både ude og inde. Vi er enormt begejstrede for muligheden for at give et bud på fremtidens naturhistoriske museum – en indholdsmæssig, udstillingsmæssig, bymæssig og landskabelig udfordring af stor kompleksitet og med et kæmpe potentiale.
Bjarke Ingels, BIG
- Botanisk Have er et meget særligt og væsentlig område i København, som kræver en særlig forståelse og empati for at finde den rette balance mellem det nye og det eksisterende. Vi går til opgaven med respekt for de eksisterende værdier og med modet til at tilføje nye elementer, der både kan skabe den nødvendige nytænkning og fornyelse af den botaniske have og et moderne, ’state of the art’ naturhistorisk museum. Placeringen giver mulighed for at skabe en unik symbiose af haven og museet, som ikke findes andre steder i verden.
Peder Elgaard fra Erik Møller Arkitekter