23948sdkhjf

Litauisk byggedirektør vil have erstatning for hærværk på stillads

Den 32-årige herboende litauiske byggedirektør Donatas Aleksandravicius, DS Byggeri, vil via sin advokat kræve en erstatning fra den danske stat på mindst en million euro, 7,5 millioner kroner, fordi han ikke føler sig ordentligt beskyttet af de danske myndigheder i striden mod fagbevægelsen. (3F og Stilladsarbejdernes Landsklub, red.)
Justitsministeriet bekræfter at have modtaget et erstatningskrav, og at de er i dialog med Donatas Aleksandravicius' advokat

Det skriver TV2.dk

Ifølge Donatas Aleksandravicius har en episode på en byggeplads på Nørrebro i december måned, hvor hans stillads blev væltet kostet DS Byggeri dyrt, og gjort firmaets ansatte bekymrede for at være i Danmark.

- Jeg vil gerne fortælle omverdenen, at de (3F og Stilladsarbejdernes Landsklub, red.) opfører sig som mafiaen, siger han til TV2.dk
Han langer også ud efter dansk politi, som han ikke mener hverken gjorde nok for at bremse de vrede stilladsarbejdere eller for at opklare hærværket i tiden efter 2. december.

- Myndighederne er forpligtet til at beskytte mig og beskytte min virksomhed, når jeg kommer fra et andet EU-land. Vi hjælper jo til med at bygge her i Danmark, siger han til TV2.dk

Samtidig med erstatningskravet har han henvendt sig til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol for at starte en sag.

TV2.dk skriver, at der stadig er vidt forskellige udlægninger af, hvad der skete på den københavnske byggeplads på Nørrebro for et halvt år siden.

Ifølge 3F og Stilladsarbejdernes Landsklub udsatte DS Byggeri sine ansatte for både livsfarlige arbejdsforhold og løndumping.
Og da ansatte fra fagbevægelsen forsøgte at fotodokumentere det sidst på dagen søndag 1. december 2019, blev de overfaldet og senere indlagt med deres skader.

Læs hele historien på TV2.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126