23948sdkhjf

Når form og funktion går op i en højere enhed

In-situ støbte brokonstruktioner kræver materiel, som imødekommer specifikke krav til geometri, laster, trafikgennemkørsel og andet. Med mere end 50 års erfaring på området har PERI udviklet gennemtænkte understøtnings- og forskallingssystemer, som let tilpasses opgavens karakter.

Som pionerer inden for forskallings- og stilladsteknologi kan PERI tilbyde systemer, som egner sig til in-situ støbning af broer i alle afskygninger. Det være sig løsninger til både understøtning og formgivning, der sikrer stor alsidighed og effektivitet i udførelsen. 

På bar mark eller over vejbane i drift

Et af de mest populære PERI-produkter på markedet er det multianvendelige stilladssystem, PERI UP Flex, der blandt andet benyttes til trappetårne eller som facade- og armeringsstillads på byggepladser. Det er dog også yderst velegnet som understøtningssystem på brokonstruktioner.

”Det er et traditionelt stilladssystem med stålsøjler, der forbindes af horisontale dele og stabiliseres af diagonaler. Understøtningen fungerer ved at placere en lang række tårne under brodækket, og løsningen benyttes typisk på bar mark eller steder uden trafik. Det er det mest fleksible system på markedet, fordi vi har komponenter i så mange bredder og højder, at det kan tilpasses næsten alle geometrier og belastninger,” udtaler Morten Sterregaard, teknisk chef hos PERI Danmark. 

”Hvis der derimod er trafik at tage højde for, tilbyder vi sværlastsystemet VST. I kombination med vores gitterdragersystem VRB er det muligt at lave spænd på helt op til 40 meter, så man ikke behøver at indskrænke sporene nedenunder. En anden fordel ved dette system er, at man under montagen kan undgå vejafspærring, da alting kan samles i sektioner ved siden af vejen og derefter kranes på plads,” forklarer han videre.

Alsidig og effektiv forskalling

Til at formgive brokonstruktioner råder PERI over forskellige dæk- og vægforskallinger – herunder systemerne MULTIFLEX og VARIO GT 24, der muliggør in-situ støbning i alle former og dimensioner.

”Som navnet antyder, udmærker vores MULTIFLEX sig ved en ekstrem høj fleksibilitet. Dækforskallingen består af trægitterdragere i længderne 0,9 - 6 meter, hvilket gør det muligt at løse stort set alle geometriske udfordringer. Samme fleksibilitet gør sig gældende med vores VARIO GT24 – et system bestående af træ- og ståldragere, som indgår i opbygningen af en meget omkostningseffektiv vægforskalling,” forklarer Morten Sterregaard og fortsætter:

 ”Vi leverer også løsninger til renovering af eksisterende broer. Det er et område, som i stigende grad vinder indpas i Danmark, hvor vind og vejr tærer på både bjælker og armering i ældre broer. Vores konsolsystem VGK gør det dog muligt at støbe helt nye kantbjælker uden at forstyrre trafikken, og det er en løsning, som allerede har bevist sit værd mange steder i Europa” 


  • Familievirksomheden PERI blev etableret i 1969 og er markedsledende inden for forskalling og stilladssystemer med mere end 70 datterselskaber fordelt på 90 lande.
  • PERI har skarpt fokus på at gøre byggeri hurtigere, sikrere og mere effektivt.
  • Samarbejde baseret på partnerskab og tillid er en af virksomhedens grundlæggende værdier, hvilket danner grobund for langvarige kunderelationer.

Læs mere på www.peri.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094