23948sdkhjf

Forskønnelse og energioptimering går hånd i hånd

Enemærke & Petersen har gennemført en omfattende renovering af 156 Lejerbo-lejligheder i Brøndby Nord.
Tidens tand havde længe gnavet i Lejerbo-bebyggelsen Brøndby Nord i Brøndby Strand, så en omfattende facaderenovering blev iværksat i begyndelsen af 2011. Samtidig ønskede bygherren et levende og spændende arkitektonisk udtryk.

Et af resultaterne er blevet, at ikke to facader er fuldstændig ens. Således kan der på en enkelt boligblok være mere end 37 forskellige størrelser facadeelementer i flere farver og i et miks af glas, aluminium og zink, oplyser hovedentreprenøren Enemærke & Petersen.

Cradle to Cradle
I samarbejde med bygherre, arkitekt og hovedentreprenør udviklede firmaet Alutec i Jyllinge en teknik til fremstilling af facadekassetter beklædt med Rheinzink og udført med stående fals.

- Vi fremstillede facadekassetterne efter mål på vores værksted. Det blev sat i system og gav en lang række praktiske fordele, som næsten halverede omkostningerne, forklarer direktør Carsten Hasselbalch fra Alutec.

Han fortæller videre, at valget faldt på Rheinzink som et af facadematerialerne, da det er vedligeholdelsesfrit, har en lang levetid og bliver smukkere med årene. Samtidig kan materialerne genanvendes 100 pct., og firmaet Rheinzink Danmark er blandt frontløberne herhjemme inden for Cradle to Cradle-certificering.

Bedre miljø ude og inde
Som en del af renoveringen har Brøndby Nord fået facaderne isoleret. Energioptimeringen er med til at forbedre boligernes komfort og indeklima. Tilsvarende har et hold af havearkitekter og anlægsgartnere givet udemiljøet en gevaldig overhaling, så de grønne områder matcher boligforbedringer – og igen indbyder til leg og socialt samvær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094