23948sdkhjf

Plan om 380 underjordiske p-pladser

Planerne for en et parkeringsanlæg under Torvet i Silkeborg er blevet godkendt af Plan- Miljø- og Klimaudvalget. Om strukturen får 2 eller 3 niveauer mangler stadig afklaring.
En af visionerne for bymidten i Silkeborg kan realiseres.

Plan- Miljø- og Klimaudvalget har nu godkendt et skitseforslag til et parkeringsanlæg under Torvet. Anlægget skal forbedre p-mulighederne i midtbyen.

Det underjordiske anlæg under Torvet har en udstrækning på ca. 32 x 117 m. Dertil kommer et halvcirkelformet rampeanlæg under Østergade. Anlægget opføres i 2 niveauer, hvor der kan etableres 250 parkeringspladser. Samtidig er igangsat undersøgelser af jordbundsforholdene med henblik på at få afklaret, om der kan etableres et 3. niveau, som kan rumme yderligere ca. 130 p-pladser.

Som led i planen skal parkeringskælderen have sammenhæng med parkering under et fremtidigt butikscenter, som planlægges på arealerne, der rummer Torvecentret, Føtex og det mellemliggende stykke af Fredensgade.

Som adgang til den underjordiske parkering påtænkes blandt andet 2 trappeopgange med opgang på Torvet. Begge trappebygninger foreslås opført i glas og lign. let materiale, så de kommer til at fremstå lette og som en del af det øvrige byinventar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094