23948sdkhjf

Fire kommuner sammen om byggesagsbehandling

Gladsaxe, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner vil fra 1. januar 2012 indgå i et fælles Center for Byggesag med det formål at levere en ensartet service i byggesagsbehandling.
Fra 1. januar vil medarbejderne i Byggesagsafdelingerne i de fire kommuner Gladsaxe, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner blive kollegaer i et nyt Center for Byggesag.

I det nye center trækker de fire kommuner på fælles administrative ressourcer og faglige kompetencer, men at medarbejderne bliver i deres respektive kommuner.

Derved bevarer den enkelte kommune den lokalpolitiske nærhed og nærhed til det lokalmiljø, hvor de har myndighedsopgaver. Samtidig bevares den tætte kontakt til andre afdelinger lokalt i kommunerne, herunder byplan, miljø, vej og park, som er nødvendigt for at kunne gennemføre en helhedsorienteret sagsbehandling.

Samarbejder om landsdækkende digitalisering
De fire kommuner indgår i forvejen i samarbejde med Vejle og Aarhus kommuner, KL og Erhvervs- og Byggestyrelsen om et pilotprojekt med det formål at digitalisere byggesagsbehandlingen i hele landet.

På nuværende tidspunkt er alle kommunernes byggesager scannet ind, og borgere og virksomheder kan søge digitalt om byggetilladelser. Dermed er det blevet langt nemmere at søge om byggetilladelse, i det borgere og virksomheder automatisk får adgang til mange af de oplysninger, som skal bruges i sagsbehandlingen. Dermed får ansøgningerne en højere kvalitet og dermed hurtigere sagsbehandling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125