23948sdkhjf

Bryghus-ombygning præmieres

Det totalrenoverede Halsnæs Bryghus på Hundested havn er blevet tildelt præmien for god bygningskultur 2011.
Hædersbevisningen for god byggeskik, som uddeles af Land & By Halsnæs, går i 2011 til Halsnæs Bryghus, som ligger på midtermolen i Hundested havn.

Bygningen, som tidligere bl.a. rummede et vodbinderi, blev i 2009 ombygget til Bryggeri samt cafe og restaurant. Ombygningen betegnes i udvalgets begrundelse som et godt eksempel på, hvordan noget gammelt kan transformeres til nyt og moderne uden, at historien går tabt.

Hædersbevisningen kom i hus i konkurrence med Warrers Købmandsgård, som er opført i 1916, og Brederødvej nr. 10, et gadehus fra 1777 i Brederød Landsby, hvor der i 2011 er opført en tilbygning til huset i oprindelig stil og materialer.

Åben og varm bygning
I begrundelse for præmien fremgår det, at bryghuset inden ombygningen var en simpel, anonym og nærmest grim bygning med grå/hvide, lukkede facader. Ved ombygningen er facaden lukket op med nye, store vindues- og dørpartier, ligesom facaderne er pudset op og givet en varm orangebrun farve og ny skiltning. Pladsen mellem bygningerne, som er indrettet til udendørs servering, har fået sit eget kunstværk i form af en skibsstævn, som skyder sig ud fra bryghusets facade.

- Bryghuset er blevet et helhedskunstværk, som forener kulturhistorie med moderne arkitektur, byrumsindretning og kunst og på den baggrund giver By og Land årets plakette til Bryghuse, hedder det i begrundelsen.

Bygningspræmieringen finder sted lørdag den 1. oktober kl. 11.00 ved Halsnæs Bryghus, hvor alle interesserede er velkomne.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078