23948sdkhjf

BKS bygger i både øst og vest

Høje-Taastrup og Aarhus er udpeget til at huse to topmoderne kontantcentre, som Bankernes Kontantservice (BKS) opfører frem mod 2014.
Hvis alt går som planlagt, flytter BKS i begyndelsen af 2014 ind i to nye topmoderne kontantcentre, som etableres i Øst- og Vestdanmark.

Efter længere tids søgen efter egnede byggegrunde kunne adm. direktør i BKS, Mogens Søndergaard, sidst i august løfte sløret for byggeriernes placering.

Kontantcentret i Øst kommer til at ligge i Høje Taastrup, mens centret i Vest skal ligge i Årslev uden for Aarhus. Centrene bliver blandt de førende af sin slags i Europa, når det gælder sikkerhed og effektivitet.

Direktør Mogens Søndergaard om valget af placering
Høje-Taastrup:
- Høje-Taastrup er kendt som en erhvervsvenlig kommune og er et perfekt valg til kontantcentret i Østdanmark på grund af kommunens centrale beliggenhed og de gode adgangsforhold til selve grunden. Vi glæder os meget til samarbejdet og det fremtidige naboskab i Høje Taastrup, og vi ser frem til en god byggeproces i samarbejde med kommunen.

Aarhus:
- De danske pengeinstitutter har allerede mangeårige gode erfaringer med kontanthåndtering i de nuværende centre i Viby og Brabrand. Aarhus har derfor hele tiden været en oplagt kandidat som værtskommune for det nye topmoderne center. Grunden på Rosbjergvej er perfekt med en central beliggenhed med gode adgangsforhold til selve grunden. Vi glæder os meget til en god byggeproces i samarbejde med Aarhus Kommune.

Grunden i Årslev har et nettoareal på knap 34.000 kvadratmeter og har Dansk Supermarkeds højlager som nærmeste nabo mod nord. Byggeriet forventes at gå i gang i begyndelsen af 2012 og stå færdigt i 2014.

Fakta om Bankernes Kontantservice
• Bankernes Kontantservice (BKS) blev etableret 1. august 2010. BKS blev etableret, fordi pengeinstitutterne har ønsket at samle den fysiske kontanthåndtering i et fælles selskab med henblik på at højne sikkerheden.

• BKS er etableret på et solidt kapitalgrundlag og ejes af Danmarks Nationalbank og de danske pengeinstitutter i fællesskab.

• BKS skal etablere to nye sikre og topmoderne kontantcentre i Aarhus og i Høje-Taastrup, der begge ventes færdig i begyndelsen af 2014. Kontantcentret i Aarhus skal ligge på Rosbjergvej i Brabrand.

• Cowi er rådgivende ingeniør på byggeprojekterne. Byggeprogrammet er netop nu ved at blive beskrevet, herunder krav til fysisk sikkerhed. BKS er desuden i løbende dialog med politi og øvrige myndigheder.

• BKS overtog mønthåndteringen 1. juni 2011, og dermed består BKS foreløbig af i alt cirka 55 medarbejdere. De øvrige kontanthåndteringsområder overtages i 2012 sammen med i alt cirka 350 medarbejdere, der lige nu står for kontanthåndteringen i de store banker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093