23948sdkhjf

Natursti af genbrugsmaterialer kiler gennem Godsbanen

Gamle træbroer, overskydende betonelementer og sten fra den gamle kystsikring. 

Første etape af naturstien i kilen på Godsbanearealet i Aarhus er nu klar til brug. Stien løber nu fra gadekæret ved Godsbanen og 150 meter ud mod Ringgadebroen. Det skriver Aarhus kommune i en pressemeddelelse.

Naturstien er lavet af robuste genbrugsmaterialer og anlagt med fokus på genbrug, biodiversitet og respekt for kulturen i området. 

– Vi har et stort fokus på at genbruge materialer så ofte og så godt som muligt, og naturstien er et element, som mange vil få glæde af. I nye byudviklingsområder som Godsbanearealet er det samtidigt vigtigt, at vi også arbejder med autentiske elementer, så områderne får deres eget særkende, og så man også husker stedernes forhistorie, siger Bünyamin Simsek, Aarhus’ rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen. 

Belysningen langs stien bliver den gamle banebelysning – netop for at fastholde identiteten og det gamle kulturspor i området. 

Betonelementer, som er blevet til overs i et andet projekt, omdannes til siddeplinter, og dele af en gammel træbro får nyt liv som trædæk ved gadekæret, hvor man kan slå sig ned og tage et hvil. 

Biodiversitet
Langs naturstien står også 13 ”genbrugstræer”, som tidligere er blevet flyttet fra Sydhavnen til Godsbanearealet. Sand og stendyngerne langs stien er bygget op af genbrugssten fra den gamle kystsikring. 

Stenene skal både give form til stien og danne hjem for de arter af insekter, der naturligt lever i området. 

– Bar jord, grus og sten er vigtige levesteder for mange insekter. Her er der mulighed for at finde varme og overvintringssteder. Den bare jord, som er fri for anden vegetation, vil også give mulighed for, at flere naturligt hjemmehørende plantearter kan etableres sig i området, forklarer Birgitte E. Poulsen, projektleder i Teknik og Miljø. 

Naturstier bliver ofte forbundet med noget grønt og frodigt som f.eks. på Brabrandstien, men på Godsbanearealet er der tale om en noget anden natur. Her er miljøet goldt og tørt, og derfor er det hårdføre planter og vilde urter, der bliver dominerende i kilen for at sikre gode levesteder til områdets hjemmehørende arter. 

Kilen skal forbinde Brabrandstien og midtbyen, og den udbygges efterhånden som Gods-banearealet udvikles.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093