23948sdkhjf

MT Højgaard fyrer topchef og nedlægger op til 140 stillinger

Anders Heine Jensen fratræder som adm. koncerndirektør for MT Højgaard Holding A/S og MT Højgaard A/S pr. dags dato.

Det oplyser koncernen i en børsmeddelelsen. 

Bestyrelsen har med det samme indledt søgningen efter en ny adm. koncerndirektør.  
- Anders Heine Jensen har som adm. koncerndirektør for MT Højgaard A/S og MT Højgaard Holding A/S igennem det seneste år spillet en vigtig rolle i stabiliseringen af MT Højgaard. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne takke for denne indsats. Bestyrelsen er i gang med en grundig koncernstrategiproces og har i den forbindelse vurderet, at der er brug for en anden profil til at videreføre dette arbejde, siger formand for bestyrelsen, Carsten Dilling i en pressemeddelelse.

Anders Heine Jensen nåede at sidde lidt over et år som adm. direktør. Han tiltrådte 1. november sidste år som afløser for Torben Biilmann.

Bestyrelsesmedlem Morten Hansen konstitueres i stillingen.

MT Højgaard oplyser desuden, at der bliver nedlagt 130-140 funktionærstillinger i primært stabs- og støttefunktioner.

Det sker som led i et såkaldt paradigmeskifte, hvor en række medarbejdere fra stabs- og støttefunktionerne rykker tættere på projekterne. Det medfører, at omkostningerne sænkes med cirka 130-150 mio. kr. årligt med fuld effekt i 2021.

De cirka 90-110 mio. kr. kommer fra reduktioner i lønomkostningerne. De resterende cirka 40 mio. kr. kommer fra ”en række øvrige reduktioner i omkostningerne”, bliver det forklaret.

Afskedigelserne blev offentliggjort samtidig med regnskabet for 3. kvartal, der ligger inden for skiven af det forventede.

Omsætningen er efter ni måneder på 5,1 mia. kr. mod 4,8 mia. kr. sidste år. Koncernen tjener desuden penge igen og har et primært driftsresultat på 49 mio. kr.

For hele 2018 kom MT Højgaard ud med et underskud på over en halv mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079