23948sdkhjf

Tre valgt til ombygningen af hospitalshøjhus

I november måned begynder renoveringen af sengetårnet på Regionshospital Horsens 

Licitationsrunden på tre storentrepriser er netop afsluttet, og de tre entreprenørvirksomheder, der skal højhuset op til nutidige standarder, er Wicotec Kirkebjerg A/S, P. Olesen A/S og Egil Rasmussen A/S. 

- Vi står i dag med et slidt og utidssvarende højhus, og derfor ser vi meget frem til at begynde arbejdet sammen med gode kræfter fra de tre entreprenørvirksomheder. Vores forventning er både at få et godt resultat og et konstruktivt samarbejde undervejs, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland. 

Tidsplan for højhus-renoveringen

Hovedprojekt, udbud og licitation - 2019

Etape 1: Renovering af plan 6, 7 og 8 – afsluttes 2021

Etape 2: Renovering af plan 4 og 5 - afsluttes 2023

Etape 3: Renovering af plan 2 og 3 - afsluttes 2024

Etape 4: Renovering af plan 1 (Der er udarbejdet en plan for renovering af plan 1 - Blodprøver og Biokemi – men endnu er der ikke bevilliget midler til projektet)

Huset har otte etager, samt tagteknikhus og et samlet areal på 15.682 kvm. 

Arbejderne omfatter alle sengeetager, installationer, nyt tag og facade. Målet er bedre rammer for patienter og personale, mere plads til patientbehandling og –pleje samt et byggeri med en langt højere energieffektivitet, når renoveringen og ombygningen er færdig om fem år. 

Foruden nogle mere tidssvarende patient- og personaleforhold skal ombygningen af højhuset også bidrage til at løse et aktuelt behov for mere plads til patientbehandling og –pleje. 

Budgettet for renoveringen af højhuset er på 225 mio. kr. 

Renovering i etaper
At højhus-renoveringen går i gang netop nu, hænger blandt andet sammen med tidsplanen for de øvrige byggeprojekter på hospitalet. Fx har det nye hospitalsbyggeri Nye Nord, som stod færdigt ved årsskiftet til 2019, gjort det muligt at flytte en række sengeafsnit fra højhuset ud i det nye byggeri. 

Det giver bedre plads til renoveringsarbejdet i hospitalets sengetårn. 

- Men selv om mange sengeafsnit er flyttet over i Nye Nord, så vil der fortsat være patienter i højhuset under renoveringen. Vi går nemlig ikke ned i aktivitet i byggeperioden, siger projektchef Bjarne Tang Lauridsen. 

Arbejdet planlægges, så det generer patienter og personale mindst muligt. Fx vil renoveringsarbejdet ske i etaper, så brugerne løbende kan flytte.

Fakta: Renoveringen af sengetårnet på Regionshospital Horsens

  • Højhuset på Regionshospitalet Horsens er opført i 1970, og bygningen er kun renoveret i afgrænsede, mindre områder siden opførelsen.
  • Huset har otte etager, samt tagteknikhus og et samlet areal på 15.682 kvm.
  • Bygningen vil blive renoveret i perioden 2019-2024.
  • Der er gennemført licitation inden for tre entrepriser, og resultatet blev: Miljøsanering og nedrivning: P. Olesen A/S, teknik, komplettering og byggeplads: Wicotec Kirkebjerg A/S samt facade, tag og taghus: Egil Rasmussen A/S.
  • Renoveringen sker bl.a. med henblik på at sikre opdaterede patient- og personaleforhold samt højere energieffektivitet i bygningen.
  • Renoveringen omfatter alle sengeetager samt nye installationer, tag, taghus og facade.
  • Budgettet for renoveringen af højhuset er på 225 mio. kr.
  • Det fremtidige højhus indrettes udelukkende med en- og tosengsstuer med eget bad og toilet. Til sammenligning er sengestuerne i dag indrettet til tre eller fire patienter og med fællestoiletter på gangene.
  • Foruden højhusrenoveringen er Regionshospitalet Horsens aktuelt i gang med anden udvidelsesetape af Akutafdelingen, og til januar 2020 begynder ombygningen af hospitalets indre kerne, bygning 6, som bl.a. omfatter Afdelingen for Røntgen og Skanning.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096