23948sdkhjf

Rødt glas pillet ned på udskældt Østerport-byggeri

Problemer med solafskærmninger af glas betyder nu, at facaden på det omdiskuterede Østerport II-byggeri lige nu er helt hvid

Et heftigt omdiskuteret nybyggeri ved Østerport i København har nu igen skiftet ham.

Således må man for tiden spejde langt efter de rød solafskærmninger af glas, der indtil nu har været blikfang på facaden på Østerport II, der fra maj måned næste år skal udlejes til erhverv. 

Mellem 60 og 70 pct. af solafskærmningerne var monteret, da arkitekterne bag byggeriet, KHR, opdagede, at noget ikke var som det skulle være. 

Der var brug for såkaldte “tekniske justeringer”, som producenten nu undersøger og tager sig af, oplyser direktøren for KHR, der er arkitektfirmaet bag bygningen, til TV 2 Lorry

- De lever ikke op til vores specificeringer. Så det må de få fikset, siger Lars Kragh. 

Spørgsmål: Hvad er der galt med solafskærmningerne?

- Det ved jeg ikke. Det er mange forskellige forhold.

Spørgsmål: Men hvad har I fået at vide? 

- De har ikke gjort, som vi vil have det. Der er visse normer, der skal opfyldes, når man monterer glasfacader, siger Lars Kragh.

Han oplyser, at det er leverandøren, der har valgt at tage solafskærmningerne ned for at udbedre fejlen. 

Spørgsmål: Men hvad er det helt konkret, der skal ændres på solafskærmningerne? 

- Som arkitekt står vi for den geometriske udformning og farvevalget, mens ingeniører står for det tekniske - blandt andet i forhold til, hvordan glasset er konstrueret. Det er nogle tekniske udfordringer i forhold til glasset, siger Lars Kragh. 

Det 14.000 kvm store Østerport II til 200 mio. kr. har været udsat for heftig kritik i løbet af foråret. 

Spørgsmål: Lars Kragh, er årsagen til, at solskærmene skal ændres, at de på nogen måde har generet omgivelserne? 

- Det ved jeg ikke noget om. Altså Berlingske har skrevet, at byggeriet ikke er så pænt, men det synes vi jo. Altså, det er ren teknik. Vi er ansvarlige for at levere et funktionsdygtigt byggeri til bygherren, siger Lars Kragh og fortsætter: 

- Vi er ansvarlige for at levere et funktionsdygtigt byggeri til bygherren, og anvendelse af glas kræver opfølgning fra vores side. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvilke justeringer der er tale om. Men leverandøren skal betrygge os i, at det er i orden. 

KHR-direktøren håber og tror på, at solafskærmningerne bliver sat op igen hurtigst muligt. Byggeriet skal stå klar til maj, hvor de første kontorfolk er klar til at sætte sig bag skrivebordene i det nye byggeri. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11