23948sdkhjf

Milliardbyggeri samler VIA på to adresser

VIA University College har netop færdiggjort et stort nybyggeri i det nordlige Aarhus. Nu er man klar til at bygge yderligere 40.000 m² i samarbejde med A. Enggaard.
VIA University College har gennem flere år arbejdet på et omfattende byggeprojekt, men i denne sommer har planerne for alvor taget fart.

Institutionen, der bl.a. uddanner lærere, pædagoger og sygeplejersker, er langt fremme i bestræbelserne på at samle sine aktiviteter i to nye campusbyggerier.

Det ene – Campus Aarhus N – blev færdigt inden sommerferien og står nu klar til at huse VIA’s sundhedsuddannelser. Campus Aarhus N. er ca. 26.000 m² stort og har kostet ca. 430 mio. kroner at opføre.

Det andet projekt omfatter et ca. 40.000 m² stort byggeri på Ceres-grunden i det centrale Aarhus. Det store nybyggeri skal rumme lærer-, pædagog-, socialrådgiver og designuddannelserne og ventes at løbe op i 6-700 mio. kroner.

Lukket industriområde åbnes op mod byen
Det nye byggeri er tegnet af Arkitema og får navnet "Campus Aarhus C". Med adresse på Ceres-grunden får VIA en placering lige i hjertet af Aarhus, tæt på banegård, museer, caféer.

- Hele projektet bliver en spændende oplevelse for aarhusianerne, fordi Ceresgrunden har været lukket af som industriområde i mange år. Nu går døren op til en offentlig park med spændende beboere, da området vil blive befolket med studerende, erhvervsliv, museer, beboelse mv., siger campusleder for VIA i Aarhus, prorektor Peter Friese.

De 40.000 m² skal fordeles på fem bygninger i 4-7 etager, og byggeriet er lagt i hænderne på Aalborg-virksomheden A. Enggaard A/S. Byggeriet på Ceres-grunden ventes at stå færdigt i 2015, hvilket er et halvt år senere end først antaget.

- I forhold til de første tidsplaner for projektet, hvor vi skulle flytte ind allerede i 2014, var forløbet meget presset. Med den fastlagte dato for overtagelse har vi fået et halvt år mere til den første meget vigtige del af forløbet, hvor en lang række arbejdsgrupper i VIA drøfter, hvordan campus skal designes på den helt rigtige måde for at tilgodese vores studerende bedst muligt. Vi brugte samme proces i planlægningen af vores campusbyggeri på Hedeagervej i Aarhus N, som vi åbner efter sommerferien, forklarer bestyrelsesformand Johannes Flensted-Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093