23948sdkhjf

Byggearbejdere motionerer i arbejdstiden

Det store byggeri på Marmormolen ved Nordhavn i København fører ikke blot en ny havn med sig, men også sundere og stærkere anlægsarbejdere.
Havkajak, spinning, motionsrum, madlavning og rygestopkurser er nogle af de aktiviteter, som medarbejderne på Marmormolen i København kan se frem til i projektet "Marmormolen in Motion".

To af entreprenørerne bag anlægningsprojektet – Per Aarsleff og Tscherning – har sat fokus på motion og sund kost for de mange timelønnede medarbejdere, der kommer til at arbejde på molen de kommende to år.

- Vi gør det jo, fordi vi håber på at få nogle sundere og gladere medarbejdere, der gerne vil blive i vores virksomhed i længere tid. Vi er glade for vores medarbejdere og vil gerne gøre noget for at holde på dem, siger entrepriseleder Christoffer Jørgensen, der er ansvarlig for projektet "Marmormolen in Motion".

Byggearbejdere er ofte stærke – men i dårlig form
Alle medarbejdere får tilbud om et individuelt sundhedstjek, så de kan blive klogere på, hvad de bør fokusere på. For selvom mange af medarbejderne på byggepladsen arbejder fysisk hver eneste dag, kan de sagtens være i dårlig form.

- Undersøgelser viser, at mange anlægs- og byggearbejdere er rigtig stærke og kan løfte tunge ting, men deres kondition er ofte mindre god, siger projektleder Mette Henriks fra Center for Arbejdsliv på Teknologisk Institut.

- Det er jo et rigtigt spændende projekt, fordi der arbejdes med en gruppe af medarbejdere, som normalt ikke er i fokus, når der tales om sundhedsfremme, fortsætter hun.

Større arbejdsglæde
Christoffer Jørgensen fortæller, at der netop er blevet indrettet motionsrum i et par af de mange containere på molen, og så vidt han ved, er det første gang, at nogen har gjort det.

- Vi vil gerne give de timelønnede samme vilkår, som funktionærerne. De fleste, der arbejder fast et sted, har motionsrum og mange andre personalegoder, men på en byggeplads er der ikke tradition for at give medarbejderne sådanne muligheder, siger entrepriselederen.

Foruden motionsrummet er der blandt andet arrangeret fælles gåture, madlavningskurser og rygestopkurser, men ellers er det op til medarbejderne selv at komme med forslag til aktiviteter.

- Jeg synes, det er rigtig fedt. Jeg kunne godt tænke mig at sejle havkajak, og det er vi ved at få arrangeret. Det motiverer mig da helt sikkert mere til at gå på arbejde, når jeg har mulighed for at dyrke motion, som jeg normalt ikke har tid til, og så oven i købet i arbejdstiden, siger Andreas Drescher, der er anlægsstruktør hos Tscherning.

Projektet er netop skudt i gang og løber frem til 2013

Fakta
Mål i projektet:
• 40 % oplever et fysisk sundhedsløft, blandt andet på vægt, blodtryk, kondi- og kolesteroltal

• 50 % oplever et psykisk sundhedsløft så som mere overskud, bedre humør og ændret holdning til sundhed og livsstil

• 30 % oplever forøget motivation for en sundere livsstil

I alt 200 timelønnede medarbejdere bliver berørt af projektet. De fleste arbejder på Marmormolen i kortere tidsintervaller ud over byggeriets varighed. Mange af medarbejderne på byggepladsen er udstationerede, og kommer fra hele landet. De bor i en camp på Amager.

Proceskonsulenter fra Center for Arbejdsliv på Teknologisk Institut hjælper med at sikre fremdriften i projektet og støtter op med viden og erfaring inden for arbejdsliv. Projektet er finansieret af Forebyggelsesfonden med 5,6 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11