23948sdkhjf

Svendborg Architects bag ny Vedbæk-bydel

Sammen med Liw Planning har Svendborg Architects vundet parallelopdraget om en masterplan for Forsvarets gamle arealer i Henriksholm, Vedbæk.
Siden foråret har fire indbudte teams har arbejdet på en masterplan for den fremtidige udvikling af Henriksholm i Vedbæk, der skal omdannes til et bolig- og erhvervsområde med cirka 150 liebhaverboliger på 150-300 m² samt op mod 21.000 m² erhverv i forsvarets gamle bygninger.

Fredag den 1. juli offentliggjorde Freja Ejendomme de fire teams’ arbejde, og her blev Svendborg Architects/LIW Plannings bidrag udpeget som det projekt, der bør tages udgangspunkt i det videre arbejde.

- Det har været en spændende proces at deltage i, og jeg synes, at de fire teams har leveret en række fremragende bud på den kommende udformning af Henriksholm som et bæredygtigt og attraktivt boligområde. Der er gode elementer i alle forslagene, som Freja vil udnytte i den fremtidige planlægning og udvikling, siger Freja-direktør Karen Mosbech.

Udover Svendborg Architects/Liw Planning har konkurrencen haft deltagelse af Tegnestuen Vandkunsten/SLA, Cubo Arkitekter/Terroir Architects/Schønherr samt 3XN/Kragh & Berglund.

Variation af boligtyper
Freja Ejendomme planlægger udviklingen af Henriksholm i tæt samarbejde med Rudersdal Kommune, og visionen er at udvikle en eksklusiv, naturnær bydel på de arealer, der indtil 2009 husede Forsvarskommandoen.

Det vindende projektet bygger på en intention om at skabe en variation af boligtyper i hele Henriksholms område. Variationen opstår på landskabets betingelser, hvilket betyder, at fire forskellige boligtyper bygges op omkring stedspecifikke, landskabelige kvaliteter.

Den enkelte boligtype nedbryder den gængse opfattelse af at placere huset i haven og haven i landskabet. I stedet har arkitekterne arbejdet med et koncept, der går ud på at etablere landskabet i huset og huset i landskabet.

- I den enkelte boligtype inddrages et privat havemotiv i form af atrium, orangeri, vinterhave, taghave og gårdhave. Derved mindskes grundarealet for den enkelte bolig, og de store landskabsrum kommer helt tæt på boligens inderum, oplyser Svendborg Architects på sin hjemmeside.

En ny rammelokalplan for området forventes vedtaget i efteråret 2011. Den endelige lokalplan ventes på plads i begyndelsen af 2012.

Læs mere om projektet på http://henriksholm.freja.biz/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144