23948sdkhjf

Byggeri’20 i radonsikringens tegn

Energirenovering kan bane vejen for øget boligkomfort, mindre miljøbelastning og markante økonomiske besparelser, men glemmer man at radonsikre, kan det have store helbredsmæssige konsekvenser. Til dette formål har Jackon specialudviklet en effektiv radonplade, som vil være et af omdrejningspunkterne på deres stand ved Byggeri’20.

Radon er en naturligt forekommende, radioaktiv gasart, der kan trænge ind i huset fra undergrunden. Gassen er sundhedsskadelig ved langvarig påvirkning og er et problem for mange boligejere i Danmark, hvor det estimeres, at der i omkring 350.000 huse er for høj koncentration i forhold til den anbefalede grænseværdi på 100 Bq/m3.

Radonsug sikrer sundt indeklima 

I mere end 60 år har Jackon leveret isoleringsløsninger, der er tilpasset byggebranchens omskiftelige forhold og mangeartede udfordringer. Til effektiv bekæmpelse af den sundhedsskadelige radongas har virksomheden udviklet Jackon Radonplade, som lægges under isoleringslagene inden betonudstøb.

Produktet består af Jackopor®, som er Jackons varemærke for ekspanderet polystyren (EPS) og er et bearbejdet olieprodukt med en lang række isolerende og bæredygtige fordele. Radonpladerne er formstøbte med smalle luftkanaler, som gør det muligt at trykudligne og etablere aktivt sug, hvilket er den mest effektive metode til at hindre radon i at trænge ind i bygningen ifølge Statens Byggeforskningsinstitut.

Hvert år dør cirka 300 danskere af lungekræft som følge af radon. Dødstallet er derfor væsentligt er højere end antallet af trafikdræbte (ca. 175) og omkomne i brandulykker (ca. 65), men alligevel investeres der væsentligt flere ressourcer i trafiksikkerhed og brandsikring.

Radonsikring vil være et af omdrejningspunkterne ved Jackons messestand, når Byggeri’20 slår dørene op i anden uge af marts. Her vil man blandt andet kunne blive klogere på Jackon Radonplade og andre innovative løsninger i ekstruderet eller ekspanderet polystyren.

Gulvvarmeplader med øget fleksibilitet

Byggeri’20 vil også danne ramme for lanceringen af en produktnyhed, der måske snarere kan betragtes som en videreudvikling af en eksisterende løsning. Der er tale om de efterspurgte Jackon Gulvvarmeplader, som er med til at sikre et varmt og behageligt indeklima ved efterisolering af gulve.

Nyheden er, at Jackon nu tilbyder pladerne med spor til både Ø16/Ø20mm-gulvvarmeslanger i én og samme plade. Desuden vil løsningen fremover blive produceret i Danmark, hvilket giver væsentligt kortere leveringstid.

Læg vejen forbi Jackons messestand, D-6310, til en uforpligtende snak, når Byggeri’20 løber af stablen fra den 10.-13. marts eller kontakt projektrådgiver Martin Bendix for yderligere information på: 22 72 26 19 / mb@jackon.dk

OM POLYSTYREN:

  • Hovedparten af Jackons produkter er lavet Jackodur® ekstruderet polystyren (XPS) eller Jackopor®, ekspanderet polystyren (EPS), der består af 98% luft og er 100% recirkulerbare.
  • Hos Jackon genbruges spild og rester fra produktionen til nye råstoffer og produkter. Brugt EPS og XPS kan smeltes om og benyttes til produktion af andre plastprodukter, fx havemøbler eller blomsterkasser.
  • EPS og XPS absorberer minimalt med vand og kan ikke rådne, hvilket er med til at øge holdbarheden og dermed reducere behovet for udskiftning.
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078