Københavnsk tegnestue vinder på Silkeborgs søfront
Der var tæt løb mellem Team BIG, Team SLA og Team Effekt.
Men et enigt bedømmelsesudvalg har peget på Team Effekt som vinder af konkurrencen om en masterplan for udviklingen af de store, centrale og attraktive arealer ved Søfronten og havnen i Silkeborg by.
Det skriver Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.
Vinderteamet omfatter Effekt, Trafikplan, WTM Engineers, Colliers, Game, Camp Adventure.
Bag arkitektkonkurrencen står Silkeborg Kommune, Realdania og lokale virksomheder. 22 rådgiverteams bød på opgaven, og Team BIG, Team SLA og Team Effekt blev udvalgt til at deltage i parallelkonkurrencen.
”Silkeborg 360º”
Vinderforslaget kaldet ”Silkeborg 360º” styrker fortællingen om Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad med outdoorliv, kultur og sportsaktiviteter langs bredden af Silkeborg Langsø og med et nyt Museum Jorn som vartegn og et nyt kulturhus og amfiteater på Havnen.
Planen styrker sammenhængen mellem havnen, bymiljøet og de attraktive områder langs søbredden i Silkeborg by og bringer byen og naturen tættere på hinanden.
- Vinderplanen opfylder på overvisende vis vores ønske om at aktivere de uudnyttede og helt centrale arealer, som i dag primært bruges til biler og parkering, og planen binder byen, havnen og søerne sammen på en elegant måde, siger Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune, i pressemeddelelsen.
Nu venter en finjustering
Team Effekts vinderforslag bliver nu grundlaget for den videre proces med at udvikle områderne langs Søfronten og havnen og etableringen af et nyt Museum Jorn.
Konkurrenceforslaget skal nu finjusteres til en egentlig udviklingsplan for området, hvor det vil være muligt at inddrage gode løsninger fra alle tre forslag.
Udviklingsplanen skal godkendes i Silkeborg Byråd til efteråret. Derefter skal der udarbejdes lokalplan for områderne.
Arealerne ved havnen ligger med stor sandsynlighed først for. Her har SLA også nogle gode idéer, som Silkeborg Kommune gerne vil lade sig inspirere af. Det er blandt andet idéen om en sydvendt opholdsplads med et lille badeanlæg.
Søfronten er mere kompleks og tager lidt længere tid, og der skal udvikles en stærk etape- og finansieringsplan.
- Foran os ligger en lang og spændende proces, hvor borgere, foreninger og andre skal byde ind med idéer og input. Med hensyn til Museum Jorn arbejder museet på at finde finansieringen. Når det er på plads, skal der afholdes arkitektkonkurrence for selve byggeriet, siger Steen Vindum.
Elementer fra vinderforslaget ”Silkeborg 360º”Outdoor midt i byen
Et nyt vartegn ved søen
En ny Sports Hub ved søen
Dokken kulturhus og amfiteater på Havnen
|