23948sdkhjf

Medarbejderne får en fjerdedel af VAMs overskud i rekordår

Rekord og investeringer går hånd i hånd hos entreprenørvirksomheden

2018 udviklede sig særdeles positivt for VAM. Både for firmaet og de ansatte i entreprenørvirksomheden med base i Auning på Djursland. 

Omsætningen blev rekordhøj og nåede 218 mio. kr. Det skete samtidig med, at der blev lagt cirka 2 mio. kr. til årets resultat, som blev 9 mio. kr. 

Det skete vel at mærke samtidig med, at VAM investerede betydeligt i maskinpark og bygningsfaciliteter. 

- Ikke alene har vi nået vores økonomiske mål, men vi har også sat en omsætningsrekord på 218 mio. kr. Vi har hævet vores toplinje betydeligt, og kastet os over nye og spændende opgaver som for eksempel tunnelering. Det har oversteget vores forventninger, og vi er lykkedes med at få bundlinjen med. Det mere arbejde vi har udført, har vi også tjent penge på, siger administrerende direktør Allan Hougaard i en pressemeddelelse.

27 pct af overskuddet til deling
Ledelsen fastholder også traditionen med at udlodde en betydelig del af overskuddet til de ansatte. 

Hvorfor VAM?

Virksomheden, som i dag hedder VAM, blev etableret i 1953 af Erik og Helga Rasmussen som Vester Alling Maskinstation. 

Op gennem 1970erne blev virksomheden omdannet til et anpartsselskab, og i 2006 blev der indsat en professionel bestyrelse. 

I 2017 var det så tid til et generationsskifte, og Thomas Mogensen blev ny hovedaktionær i VAM. 

Året efter kom Allan Hougaard til som ny administrerende direktør.

- Vi kan konstatere, at vores måde at gøre tingene på virker, og vi holder dampen oppe, siger administrerende direktør Allan Hougaard. 

- Vi tror på at dele overskuddet skaber engagement og ejerskab. Og for VAM er det den eneste rigtige måde at belønne medarbejderne på, tilføjer han.

Overskudsdeling blev inført i 1990erne af anden generation i virksomhedens ejerkreds, Søren Rasmussen. Der er både indført projekt- og fællesoverskudsdeling. Projektoverskudsdeling betyder, at medarbejderne får tildelt en procentvis andel, fordelt på faktiske antal timer, ved overskud på projektet. Ved underskud går det i nul, ikke i underskud.

I marts udbetaler VAM den fælles overskudsdeling til alle medarbejdere, svarende til 27 procent af virksomhedens samlede overskud for det afsluttede regnskabsår. Overskuddet fordeles til medarbejderne ud fra deres faktiske timer for året. I år bliver det i gennemsnit til kr. 35.500 pr. fuldtidsbeskæftigede medarbejder.

Og traditionen ser ud til at fortsætte. Der er skabt økonomisk råderum for, at det vil ske igen i 2019. 

- Vi har skabt et flot resultat sammen, og det deler vi med hinanden. Det er fantastisk, at vi stiger i omsætning, men bundlinjen følger i høj grad med, hvilket danner grundlag for, at vi igen i år kan udbetale overskudsdeling til vores medarbejdere, siger Allan Hougaard. 

VAM A/S
mio. kr. 2018 2017
Nettoomsætning 218,2 174,5
Resultat af primær drift 12,4 8,8
Resultat før skat 11,3 8,9
Årets resultat 9,0 6,9
Balancesum 109,3 86,4
Egenkapital 45,6 44,6
Gns. antal beskæftigede 131 132
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2018.

Læs mere om: VAM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093