23948sdkhjf

NCC afleverer rekordopgave et halvt år før tid

Næsten 500 gårdhavehuse har fået den store overhaling i Albertslund

Tirsdag den 26. marts havde NCC formel aflevering af et projekt af de helt store. Knap 500 slidte gårdhavehuse i Albertslund er de seneste tre år blevet energioptimeret og bragt op til nutidens boligstandard. 

Albertslund Syd består af 493 etplans gårdhavehuse. Bebyggelsen er opført i 1963-1969 med brug af billig, eksperimentel og industriel byggeteknik. Den omfattende renovering har givet hele boligområdet et betragteligt kvalitetsløft. 

Albertslund Boligselskab har med støtte fra Landsbyggefonden investeret mere end 800 mio. kr. i den omfattende renovering.

NCC skrev under på kontrakten som hovedentreprisen, der løb op i en halv milliard, i december 2015. Dengang var der tale om firmaets hidtil største renoveringsopgave. I marts 2016 gik arbejdet så i gang med forventet aflevering i efteråret 2019 - med det at altså gået en del hurtigere.

Undervejs i renoveringsopgaven er det lykkedes at skabe så godt flow i produktionen og fælles fodslag mellem egne håndværkere og underentreprenører. NCC Renovering har optimeret produktionen, så de har kunnet afleveret fem boliger om ugen uden mangler.

Klogere af forsøg med sortering af affald
En byggeplads på størrelse med 25 fodboldbaner i kombination med projektets varighed og de mange ens boliger gjorde projektet oplagt til forsøg med bedre sortering af byggeaffaldet. Formålet var at sende mindre affald i stort og småt brændbart og øge genanvendelsen af materialerne. 

Hele 15 containere blev stillet op for at sortere i 15 forskellige typer af affald, mod de 3-5 typer, der sorteres i på en almindelig byggeplads. Det kræver tid, plads og vilje til at arbejde på den måde, men det er en investering, der giver god mening. 

Byggeledelsen fik omstillingen fra traditionel til ny sortering til at ske på blot tre måneder. På den korte tid lykkedes det byggepladsledelsen og det samlede hold på pladsen at øge genanvendelsen betydeligt. 

- Da projektet begyndte i august 2017, havde projektet en genanvendelse på 22 pct. Efter tre måneder var de oppe på 51 pct., og så nærmer vi os vores 2030 målet på 70 pct., siger Anna-Mette Monnelly, bæredygtighedschef i NCC.

- Det er ikke et niveau, vi kommer til at nå uden at gå nye veje, og det kræver forsøg, så vi kan blive klogere og dygtigere til at sortere, fortsætter hun.

 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.214