Skæve idéer og iværksættere får plads på ny
Branchens nye, gode idéer fra innovatører og iværksættere får igen en særlig plads på Building Green Aarhus.
Innovation Village hedder området. Her projektøren rettet på ildsjælene og deres løsninger, der kan give branchens etablerede aktører modspil og inspiration og samtidig rummer potentiale til at skabe større værdi i det bebyggede miljø.
For Building Green er ifølge projektleder Ditte Rosenquist også - og igen - tiltænkt de værdifulde idéer, som venter på at komme frem i lyset i det rette selskab.
- Her er det ikke nødvendigvis de etablerede, der alene kan byde ind på det. I det hele taget har samfundet fokus på entreprenørskab og ny innovation – se bare sendefladen i tv med fx Løvens Hule. De friske idéer er en meget vigtig del at have med, og derfor er det også et stort ønske for Building Green at kunne bidrage med at få ”de nye” frem i lyset, siger Ditte Rosenquist til Licitationen.
- Det er også en aktivitet, der giver de store spillere inspiration så vel som bevågenhed for fremtidens aktører, tilføjer hun.
En succesfuld genganger
Tiltaget med at give en række iværksættere mulighed for at udstille gratis startede på Building Green i Forum København i efteråret 2017. Iværksætterområdet, som dengang blev kaldt Markedspladsen, var så stor en succes, at det blev taget med på Building Green i Aarhus sidste forår.
- Vi har syv deltagere i år og arbejder på at slå det endnu større op i København i efteråret, fortæller Ditte Rosenquist.
I år vil Innovation Village blive placeret på Balkonen i Centralværkstedet, som danner rammen om Building Green Aarhus. Her vil de fremmødte blandt andet kunne se nærmere på firmaet Rexcon Systems præfabrikerede og genanvendelige vægmoduler fremstillet af FSC og PEPC-certificerede materialer, kaldet ReBlock.
Isolering af ålegræs er et andet produkt, som vil være til skue. Det er firmaet Zostera, som fremstiller produkter af det bæredygtige materiale, der vokser i vandet langs Danmarks kyster.
En anden virksomhed er Sund Forluft, der med sine teknologiske enhed, simpelt navngivet Skyen, visualiserer indeklima i skoler og institutioner. Målet er at fortælle, hvornår det er på tide at lufte ud i lokalet, så børnene får et sundt indeklima.
Oplev de friske idéer på første parket
Helt i messens ånd om at give nye løsninger og tanker plads, vil en række af fremtidens arkitekter også blive trukket frem i lyset og op på scenen.
Fire afgangselever fra arkitektskolen fortæller således om konkrete projekter, når Arkitektforeningen afholder en session på messens Central Stage den 4. april 12.20. Projekter har det til fælles, at de tager udgangspunkt i arkitektur og et eller flere af FNs 17 verdensmål.
De fire friske perspektiverArkitektforeningen organiserer debatten ”Fire arkitektfaglige perspektiver på FN’s 17 Verdensmål”, hvor fire afgængere fra arkitektskolen fortæller om deres afgangsprojekter. - Lin Jensen, Arkitekt MAA - Oliesiloen, En transformation fra industri til iværksætteri - Iduun Hylland, Arkitekt MAA - Når vannet møter byen, Ny utvikling av vannkanten i Tønsberg - Pelle Carlsen, Arkitekt MAA - Alternativ til Fredericias Kanalby, Et spekulativt udviklingsprojekt der søger større social diversitet - Haris Hasanbegovic, Arkitekt MAA - The Wounded City: Urban Regeneration of Postwar Sarajevo |
Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Green Aarhus 2019.