23948sdkhjf

C.F. Møller gentager Mipim-succes

Den danske tegnestue gør det igen, vinder en Mipim Awawrd.

Under ejendomsmessens prisceremoni torsdag aften i Cannes gik årets pris i kategorien ’Best Industrial & Logistics Development’ til C.F. Møller-projektet Greenwich Peninsula Low Carbon Centre i London.

Dagen før modtog tegnestuens bolig-projekt Golden Mede hædrende omtale i kategorien ’Residential’ i pris-serien Architectural Review Mipim Future Projects Awards.

Det er andet år i træk, at C.F. Møller Architects modtager en Mipim Award. Sidste år modtog arkitektvirksomheden en pris for Mærsk Tårnet i København i kategorien ’Best Healthcare Project’. 

Mipim er en årlig branche-konference med fokus på ejendoms- og byggebranchen.

Vinderprojektet i London
Kraftvarmeanlægget Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre er markør for bæredygtig og billig energi til et af Londons største byudviklingsområder, The Greenwich Peninsula, som skal rumme 15.700 nye boliger og over 300.000 m² kontorareal.

Bygningen rummer teknisk avancerede kedler og kraftvarmeanlæg, der leverer energi distribueret via et fjernvarmenet fra værket til de enkelte parceller i området.

Ud fra et ønske om at afmystificere energiproduktionsprocessen er maskinrummet og de tilhørende fleksible kontorlokaler suppleret med et besøgscenter, der tilbyder en interaktiv læringsoplevelse for besøgende. Bygningens grundareal giver fleksibilitet, så man kan indføre ny energiteknologi i løbet af bygningens lange levetid.

Det store 49 meter høje skorstenstårn er udformet som et særligt landemærke ved adgangen til halvøen. Beklædningen af tårnet, der er designet af den britiske kunstner Conrad Shawcross, består af hundredvis af trekantede felter, som er perforerede og foldes og fordeles hen over overfladen af tårnet, så der dannes komplekse geometriske mønstre, der skaber en reliefvirkning og leg med flugtpunkter og perspektiv.

Golden Mede
C.F. Møller Architects har stået bag designet af to nye boligområder i den engelske landsby Waddesdon Village med ca. 2.000 indbyggere lidt over en times kørsel fra London. Omdrejningspunktet i landsbyen er renæssanceslottet Waddesdon Manor, hvor den velhavende familie Rothschild har boet siden 1874.

Hovedideen i projektet har været at skabe et centralt parkområde, der trækker naturen ind i hjertet af de nye bebyggelser, hvor også stier og grønne passager inviterer resten af byen til også at bruge parken. 

Boligerne består hovedsageligt af rækkehuse i to etager, som er grupperet i mindre klynger - alle med front ud mod det grønne fællesareal. Boligernes karakteristiske, skrånende tage og markante kviste giver husene deres egen særlige identitet i byen, mens facadematerialer i form af tegl og lyst murværk og træ bygger bro til den traditionelle Waddesdon-bebyggelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097