23948sdkhjf

Rejsegilde på Elindcos hidtil største byggeopgave

Mndag den 14. januar, var håndværkere, elever, lærere og repræsentanter fra Helsingør kommune og hovedentreprenøren Elindco samlet til rejsegilde på Skolen i Bymidten i Helsingør.

Byggeriet af skolen skrider planmæssigt frem, og den ventes at stå færdig inden årets udgang.

Politikerne i Helsingør byråd har bevilget 330 millioner til den nye skole. Hovedentreprisen løber op i omkring 240 millioner kroner, og det er Elindcos største byggesag til dato.

Skolen i Bymidten kommer til at bestå af nybyggeri suppleret med nogle af de gamle bygninger, som er blevet renoveret.

Fakta: Skolen i Bymidten
- Entreprisen på Skolen i Bymidten omfatter ca. 9.000 kvadratmeter nybyggeri og ca. 6.000 kvadratmeter ombygning.
- Nybyggeriet omfatter tre fritliggende huse: En værkstedsbygning med faglokaler og madskole (1.220 kvadratmeter), en tumlesal med idræts- og bevægelseshus for indskolingen (330 kvadratmeter) samt udskoling, musikskole og idrætshal (7.550 kvadratmeter).
- Renoveringen omfatter seks eksisterende rødstensbygninger. 

De første elever er flyttet ind
I begyndelsen af januar 2019 flyttede eleverne fra mellemtrinnet som de første ind på den nye skole, da de tog 12 helt nyrenoverede lokaler i brug.

- Alle, både medarbejdere, elever og forældre, har været meget tålmodige. Vi har levet op og ned ad en byggeplads længe. Vi har fået det bedste ud af det og bl.a. brugt byggepladsen i undervisningen. Men nu glæder vi os til, at skolen snart bliver færdig, siger skoleleder Kari Jørgensen fra Helsingør Skole. 

Hele den nye skole forventes at stå færdig i november 2019.

Til rejsegildet talte borgmester Benedikte Kiær samt Henrik Møller, første viceborgmester i Helsingør Kommune, og projektchef Poul Jørgensen fra entreprenørfirmaet Elindco. Desuden underholdt elever fra Musikskolen, som flytter ind på Skolen i Bymidten, når den står klar til brug.

Ekstra længe undervejs

Kontrakten med hovedentreprenøren Elindco blev underskrevet den 20. marts 2017. Dermed kunne der langt om længe sættes gang i det byggeri, som efter planen skulle have været indledt allerede i 2014. 

I første omgang blev projektet dog udskudt, fordi det viste sig, at lokalplanen var vedtaget i strid med miljøvurderingsloven og planloven. Til sidst valgte Helsingør Kommune at starte helt forfra, hvilket kostede kommunen millioner i erstatning til de storentreprenører, der mistede deres opgaver. 

Arkitektkonkurrencen for det nye projekt blev vundet af Kjaer & Richter i foråret 2016.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.17