23948sdkhjf

DGNB-bofællesskab i Farum finder sin vinder

Et team med B. Nygaard Sørensen som entreprenør, Mangor & Nagel som arkitekt samt Dines Jørgensen & Co. som ingeniør har vundet konkurrencen om at tegne og opføre Seniorbofællesskabet Midgård ved Farum. 

Totalentreprisen omfatter opførelse af cirka 28 almene boliger som seniorbofællesskab med DGNB-certificering. 

Seniorbofællesskabet Midgård er et samarbejdsprojekt mellem Furesø Kommune, OK-fonden og de kommende beboere.

De bød på Midgård

Totalentreprenør: Adserballe & Knudsen
Underrådgivere: Nord Architects og Ingeniør’ne

Totalentreprenør: B. Nygaard Sørensen
Underrådgivere: Mangor & Nagel Arkitekter og Dines Jørgensen & Co.

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg
Underrådgivere: JJW Arkitekter og Constructa

Totalentreprenør: G.V.L. Entreprise
Underrådgivere: Tnt Arkitekter, Landskabsarkitekterne Roskilde og Oluf Jørgensen

Totalentreprenør: Rasmus Friis
Underrådgiver: Rambøll Danmark

Hovedidéen bag projekter tager udgangspunkt i den Nordiske Mytologi, hvor Midgård er stedet, hvor menneskene lever. Og i bofællesskabet skal livet leves og leves sammen på en ny måde, så fællesområderne ude og inde bliver mindst ligeså vigtige som den individuelle bolig.   

Samlet om fællesskab og fælles arealer
Bofællesskabets programoplæg er den klassiske karré eller gårdbebyggelse, der er lukket af på alle sider, bortset fra ankomsten via porten og forbindelsen mellem gård og have. 

I Midgård er bæredygtighed tænkt ind fra start. Her vil være et grønt tag og taghaver, grønne uderum og boliger med optimale dagslysbetingelser. Orienteringen af bygningens form mod vest, giver et optimalt lysindfald til både boliger og fællesområder, ude og inde. Landskabet er desuden tænkt ind på alle ”niveauer” af huset og trukket med op i højden, både i form af et synligt grønt tag, som hjælper til at forsinke og samle regnvandet, men også grønne opholdsterrasser på taget på alle etager, en grøn gård og en vestvendt og solrig have med orangeri.

Det store og rummelige fælleshus bliver bofællesskabets hjerte og beboernes udvidede dagligstue. Fælleshuset vender ud mod gårdhaven og den vestvendte have og ligger på vejen ind i bebyggelsen. Fælleshuset vil komme til at danne ramme om et væld af aktiviteter, som fx hyppige fællesspisninger.

Uden for fælleslokalet er der en fælles plads til at opstille grill, en pergola og orangeri, som alle beboere kan benytte sig af. Det vil desuden være gennem fælleshuset, at der er adgang til bofællesskabets gæsteværelser med dertilhørende toilet og bad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14