Udvidelse af Hempel-domicil skudt i gang
Udvidelsen af malingsleverandøren Hempels kontor-, forsknings- og testfaciliteter i Lyngby er skudt i gang med første spadestik i dag, tirsdag. Det nye byggeri genfortolker centrale arkitektoniske elementer fra Hempels eksisterende hovedkvarter og skaber et sammenhængende Hempel Campus på i alt ca. 20.000 m2.
Udvidelsen rummer i første etape et nyt R&D- (Research & Development) og testcenter, der senere får følgeskab af en ny kontorbygning (HQ2) samt en ombygning af virksomhedens eksisterende testcenter til nye kontorfaciliteter.
Understøtter forskning og udvikling
Hempels nye R&D- og testcenter vil samle faciliteterne fra det eksisterende R&D-center og testbygningen. Det nye R&D- og testcenter huser laboratorier, testfaciliteter og parkeringspladser på taget. Bygningen bliver arbejdsplads for ca. 100 mennesker – heriblandt ca. 40 udenlandske forskere og specialister fra hele verden.
Hempels hovedkvarter ligger umiddelbart nord for DTU Campus og er placeret i en klynge af vidensbaserede erhverv, som i dag udgør Vidensbyen i Lyngby. Med udvidelsen forstærker Hempel sin profil som omdrejningspunkt for forskning og innovation.
- Vi har en klar vision om at vokse globalt, og her spiller vores Hempel Campus, og ikke mindst vores forsknings- og testfaciliteter, en afgørende rolle. Så vi er glade for, at vi nu får endnu bedre forudsætninger for at udvikle nye løsninger og forbedre den maling, som vores kunder har brug for, siger Henrik Andersen, Group President og CEO i Hempel.
Michael Steen Petersen, som er Group Technology and Engineering Director i Hempel og projektleder for virksomhedens nye byggeri, tilføjer:
- Vi er meget glade for vores nuværende hovedkvarters arkitektur – både indvendigt og udvendigt. Så det har været vigtigt for os at arbejde videre med den stil, og de kommende bygninger er således med til at skabe en sammenhængende arkitektur på tværs af hele Hempel Campus.
Et samlet Hempel Campus
Stregerne til udvidelsen af Hempel er tegnet af Årstiderne Arkitekter, som også er arkitekterne bag Hempels nuværende hovedkvarter, der stod færdigt i 2013.
Den nye bebyggelse vil trække tydelige arkitektoniske referencer til det nuværende byggeri, så der skabes sammenhæng i Hempels hovedkvarter som helhed. Blandt andet vil den ikoniske trappe, som er kendetegnende for hovedbygningen HQ1, genfortolkes som et centralt motiv i det nye byggeri.
Det nye HQ2 vil fremstå med simple, gennemarbejdede facader, der fortolker en række landskabelige og arkitektoniske træk fra området. Bygningen vil ligeledes genfortolke de hvide facader i Hempels nuværende hovedkvarter, der trækker historiske referencer til koncernens første fabrik fra 1916.
Det samlede Hempel Campus forventes at stå færdigt i 2021.